Het werk van Escher moet meer zichtbaar worden in Baarn.
Het werk van Escher moet meer zichtbaar worden in Baarn.

Projectgroep presenteert plan om herinnering aan Escher zichtbaar te maken in Baarn

19 november 2019 om 08:46 Politiek

BAARN Een projectgroep van ondernemers is samen met de gemeente, de M.C. Escher Stichting en andere betrokkenen aan de slag gegaan met de vraag hoe de herinnering aan de wereldberoemde graficus M.C. Escher - die meer dan 30 jaar in Baarn heeft gewoond en gewerkt - in het dorp meer zichtbaar gemaakt kan worden. Het resultaat wordt op 3 december gepresenteerd.

Vanuit de ambitie van de gemeente om Escher meer zichtbaar te maken in Baarn is er gestart met twee bijeenkomsten met ondernemers en betrokken inwoners. Vervolgens is er een projectgroep gevormd van zes ondernemers die tijd en expertise hebben geïnvesteerd om ideeën verder uit te werken in een gezamenlijk plan. De gemeente heeft deze 'Eschergroep' geadviseerd en gefaciliteerd en er is goede afstemming geweest met de M.C. Escher Stichting, die de rechten heeft over de werken van Escher. Het resultaat is een bidbook waarin drie initiatieven zijn uitgewerkt in een gezamenlijk plan en de oprichting van een stichting: Stichting Baarn/Escher. Het volgende doel is om fondsen te werven zodat de initiatieven ook daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden.

Eén van de ideeën is het ontwikkelen van een wandel-app 'In de voetsporen van Escher', waarmee je een wandeltocht maakt door Baarn langs interessante en belangrijke plekken in het leven van Escher. Een tweede idee is een steeds groeiende expositie van door Escher geïnspireerde objecten in de openbare ruimte van Baarn. Ten slotte is er een idee voor een Escher-beleefcentrum op een markante locatie in Baarn, waar een breed publiek zich kan onderdompelen in Eschers' werk, zijn visie en werkwijze.

De Gemeente is enthousiast over het gezamenlijke plan van de projectgroep. De initiatieven bieden kansen voor verbetering en verfraaiing van de leefomgeving en voor het trekken van bezoekers en toerisme naar Baarn. Een bepalende factor bij de realisatie is de werving van fondsen via sponsoren en externe financiers. De komende tijd gaat stichting Baarn/Escher zich hiervoor inzetten.

Omdat er zoveel mensen hebben meegedacht en meegeleefd met het plan om Escher meer zichtbaar te maken, verzorgt de projectgroep Baarn/Escher samen met de gemeente een presentatie van het plan voor geïnteresseerden. De presentatie zal plaatsvinden op 3 december om 19.30 in Herberg van Paulus. De presentatie is vrij toegankelijk maar aanmelden is gewenst. Dit kan via j.thijs@baarn.nl

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie