Afbeelding
Politie

Gemeente Baarn stemt in met nieuw hennepconvenant

8 februari 2024 om 15:51 Politiek

BAARN De gemeente Baarn blijft zich sterk maken tegen de illegale productie van en handel in cannabis. Het college zal namens de gemeente Baarn het Hennepconvenant Midden-Nederland 2024-2027 ondertekenen dat op 1 maart in werking treedt en waar ook andere gemeenten en veiligheidspartners zich bij aansluiten. In deze nieuwe versie van het convenant staan actuele afspraken over de samenwerking en uitwisseling van informatie tussen allerlei instanties in de strijd tegen de illegale teelt van hennep. 

,,De illegale productie van en handel in hennep is een activiteit die vaak andere ondermijnende criminaliteit met zich meebrengt en ontwrichtend is voor een veilige samenleving. Daar komt bij dat illegale hennepkwekerijen leiden tot verhoogd brandgevaar voor aangrenzende woningen of bedrijven en verder voor overlast in de buurt zorgen door een ongewenste aanloop van mensen”, aldus de Gemeente Baarn. 

Al sinds 2010 is de gemeente Baarn één van de actieve partners in het Hennepconvenant voor het tegengaan van georganiseerde hennepteelt, samen met regiogemeenten, politie, Openbaar Ministerie, netbeheerders, Sociale Verzekeringsbank, UWV en woningcorporaties. Gemeente Baarn: ,,Het convenant stimuleert de samenwerking tussen deze instanties, wat bijdraagt aan een gecoördineerde aanpak van de georganiseerde hennepteelt. Het helpt om gezamenlijke acties te ondernemen en leidt tot betere handhaving van wet- en regelgeving.”  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie