Afbeelding
onbekend

Spionagethriller over waargebeurd verhaal in Theater de Speeldoos

11 oktober 2021 om 11:30 Podiumkunsten

The Courier is een spionagethriller over het waargebeurde verhaal van de onopvallende Britse zakenman Greville Wynne (Benedict Cumberbatch), die wordt gerekruteerd tijdens een van de grootste internationale conflicten in de geschiedenis. In opdracht van de Britse MI-6 en een CIA-agent, vormt hij een geheim, riskant partnerschap met Sovjetofficier Oleg Penkovsky. Hun missie: belangrijke informatie verzamelen die nodig is om een nucleaire confrontatie te voorkomen en de Cuba Crisis te beëindigen. Wynne komt terecht in een levensgevaarlijke operatie waarin elke stap die hij zet wordt gevolgd en niemand te vertrouwen is.

BAARN Op dinsdag 12 oktober vertoont Theater de Speeldoos de spannende spionagethriller The Courier. Benedict Cumberbatch excelleert als de onopmerkelijke, Engelse zakenman en spion Greville Wynne in deze film met een passende boodschap: gewone mensen zijn tot grote veranderingen in staat. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor dit waargebeurde verhaal van de koerier van duizenden gelekte documenten over de locatie van kernraketten ten tijde van de Cubacrisis.

CRUCIALE PION Acteur Benedict Cumberbatch draagt de film als simpele ziel die opeens een cruciale pion wordt in een machtsspel waarvan de afloop grote gevolgen voor de wereld kan hebben. “Alleen politici haten andere politici”, drukt Penkovsky het zoontje van Wynne tijdens een bezoek aan Londen op het hart. “Het is aan ons gewone mensen om te zorgen voor veranderingen in de wereld.” Dit waargebeurde verhaal is ontzettend boeiend, en voor iedereen met interesse in de Koude Oorlog een mooie toevoeging aan het rijke repertoire aan spionnenverhalen over die tijd. Vooral uniek is dat Wynne een amateur is. Gewone mensen zijn inderdaad tot grote veranderingen in staat!

Deze film wordt met pauze vertoond. The Courier is op 12 oktober om 20.15 uur te zien in De Speeldoos in Baarn. Filmkaarten zijn verkrijgbaar via www.speeldoosbaarn.nl/film voor 10,50 euro per kaart. Aan de theaterkassa een euro duurder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie