Concertkoor Baarn verzorgt 13 december een kerstconcert.
Concertkoor Baarn verzorgt 13 december een kerstconcert.

Kerstconcert Concertkoor Baarn

24 november 2019 om 08:17 Podiumkunsten

Kerst met Kuhnau en Bach

BAARN Vrijdag 13 december zal Concertkoor Baarn onder leiding van dirigent Anthony Scheffer een Kerstconcert geven in de Nicolaaskerk te Baarn. Op het programma staan het Magnificat van Johann Kuhnau (1660-1722) en het Weihnachts-Oratorium (Cantates 1-3) van Johann Sebastian Bach.

Anthony Scheffer: ,,Ik probeer in mijn programmering altijd een bekend en een onbekend stuk naast elkaar te laten contrasteren en wilde niet het hele Weihnachts Oratorium van Bach uitvoeren. We zijn gaan kijken naar het Kerstverhaal en wat daarbij hoort : het Magnificat, de lofzang van Maria als in de Annunciatie, en dan de eerste drie cantates uit Bach's Weihnachts-Oratorium die voornamelijk over het kerstverhaal gaan. Bovendien Kuhnau en Bach hebben iets gemeen. Kuhnau was de voorganger van Bach in de Thomaskirche in Leipzig en dus kenden ze elkaar persoonlijk."

Hoewel Kuhnau minder bekend is dan Bach hoopt Scheffer dat de concertbezoekers deze nieuwe muziek zullen ontdekken. Scheffer: "Ik hoop dat we het publiek mee zullen nemen in het Kerstverhaal. Vrijdagavond wordt echt een belevenis in de prachtige Heilige Nicolaaskerk van Baarn."

Meewerkenden zijn Marjon Strijk (sopraan), David Cohen (alt), Felipe Carols Gallego (tenor), Mitchell Sandler (bas) en Wybe Kooijmans (orgel). Speciaal voor dit concert is een eigen barokorkest van professionele jonge musici uit heel Europa (Nederland, België, Spanje, Duitsland, Italië en Engeland) samengesteld.

Aanvang: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 25,00 / € 10,00 Jongeren t/m 18 jaar en studenten. Verdere informatie: www.concertkoorbaarn.nl

Anthony Scheffer.
Afbeelding
Anthony Scheffer.
Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie