Theaterhuis Marc van Driel
Kerstrecital in De Speeldoos, Baarn
Theaterhuis Marc van Driel Kerstrecital in De Speeldoos, Baarn Foto: Rico Uiterwijk

THEATERHUIS MARC VAN DRIEL VIERT 15-JARIG BESTAAN OP 7 APRIL IN THEATER DE SPEELDOOS

1 april 2024 om 09:38 Podiumkunsten Deel je nieuws

Op 7 april is het feest in Theater de Speeldoos in Baarn. Dan viert Theaterhuis Marc van Driel haar 15-jarig bestaan. Dit feit wordt gevierd met een feestelijke jubileumvoorstelling vol humor, spel, zang en dans door een cast en crew van zo’n 35 man. Het belooft een heerlijk avondje genieten te worden. Het Theaterhuis is 15 jaar geleden opgericht door Marc van Driel en opende met een eigentijdse versie van de klassieker ‘Macbeth’ van Shakspeare. Daarna volgden er vele voorstellingen als ‘Pinokkio’, ‘Hamlet’, ‘Dracula’, ‘Alexander de Grote’, ‘Scrooge’ en het indrukwekkende ‘Ghetto’. De afgelopen jaren richt het Theaterhuis zich op muziektheater, een prachtige theatervorm waarbij alle disciplines bij elkaar komen. Door de jaren heen hebben vele spelers meegedaan aan de voorstellingen van het Theaterhuis en sommigen daarvan hebben hun weg gevonden in het professionele werkveld. Het Theaterhuis richt zich op theateronderwijs voor jongeren door het maken van voorstellingen. De voorstelling van 7 april wordt een groot vrolijk feest, zoals het hoort bij een jubileum.

Van Driel viert dit jubileumjaar met de jubileumvoorstelling op 7 april. Daarnaast zal de voorstelling ‘Verdwaald’,  een voorstelling over jongeren, door jongeren en voor jongeren worden uitgebreid tot een avondvullende voorstelling die later in dit jaar haar première zal beleven. Op 15 juni zal er in de avond een feestelijke voorstelling plaatsvinden bij Jeugdtheaterschool Marmelijn en in oktober zal er weer een Halloweenfestival plaatsvinden, georganiseerd door het Theaterhuis in samenwerking met de Coöperatie Winkeliers Baarn.

Kaartverkoop 7 april

Maar eerst 7 april. In deze jubileumvoorstelling spelen o.a. Enique v/d Meer, Maud van Doorn, Lisette de Weijer, Mathile Neeb, Jelmer Wildenburg, Jobke-Jolijn Wilson, Amel Tanis, Reno van Oostrum, Luca Evers, Maurits Hesselink, Sophie Pott, Toon de Jong, Eline de Jong, Matthijs Meijneken, Hannah Plomp en Inge de Jong mee. Het artistieke team bestaat uit Tamar Floor en Gaby Kaihatu voor de zang; Amel Tanis en Lisette de Weijer voor dans; regie door Marc van Driel.

De kaartverkoop voor 7 april 2024 is inmiddels in volle gang. Kaarten moeten vooraf gereserveerd worden via www.speeldoosbaarn.nl

Het belooft een feestelijke avond te worden in Theater de Speeldoos aan de Rembrandtlaan 35. De voorstelling begint om 19.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie