Afbeelding
Foto Clemens Lettinck via Pixabay

Natuurwandelingen en hardlooproutes in de mooiste regio’s Baarn

16 mei 2023 om 14:47 Partnercontent

Natuurliefhebbers opgelet! De omgeving van Baarn biedt talloze mogelijkheden voor een heerlijke wandeling of hardlooproute. Van dichte bossen tot open weilanden en van historische landgoederen tot de kronkelende Eem, er is voor elk wat wils. Hieronder volgen enkele suggesties voor de leukste wandel- en hardlooproutes in de omgeving van Baarn.

Natuurgebied de Vuursche

De eerste route gaat door de bossen van het prachtige natuurgebied de Vuursche. Dit gebied staat bekend om zijn eeuwenoude bomen en biedt een oase van rust voor wie even wil ontsnappen aan de drukte van de stad. De route is ongeveer 5 kilometer lang en voert langs mooie vijvers, historische landgoederen en imposante beukenlanen. Onderweg kom je ook langs het bekende restaurant ‘De Lage Vuursche’, waar je kunt genieten van een heerlijke lunch of kopje koffie.

Soester Duinen

Deze route gaat door het mooie natuurgebied de Soester Duinen, dat zich net buiten Baarn bevindt. Dit gebied wordt gekenmerkt door uitgestrekte heidevelden en duinen, en biedt een prachtig decor voor een sportieve activiteit. De route is ongeveer 6 kilometer lang en voert langs verschillende mooie uitzichtpunten en historische plekken. Zo kom je onderweg langs de voormalige vliegbasis Soesterberg, die nu is omgetoverd tot een groot natuurgebied en museum. Ook kun je onderweg genieten van de rust en stilte van de natuur, en wellicht kom je nog een paar Schotse Hooglanders tegen die vrij rondlopen in het gebied. De route is goed bereikbaar met de auto en er is een grote parkeerplaats aan de rand van de Soester Duinen waar je je auto kunt parkeren. Vanaf daar kun je de route beginnen en genieten van al het moois dat deze omgeving te bieden heeft.

De Eem

Een andere mooie route voert langs de Eem, een kronkelende rivier die door de omgeving van Baarn stroomt. De route is ongeveer 8 kilometer lang en voert langs weilanden, boerderijen en historische panden. Onderweg heb je prachtige uitzichten over het water en kun je genieten van het rustige en landelijke karakter van het gebied. Ook kun je onderweg een bezoek brengen aan het pittoreske dorpje Eembrugge, dat aan de Eem ligt.

Kasteel Groeneveld

Een derde route voert langs het mooie kasteel Groeneveld, dat aan de rand van Baarn ligt. Het kasteel werd in de 18e eeuw gebouwd en heeft een prachtige tuin en park. De route is ongeveer 6 kilometer lang en voert langs de kronkelende Eem, door bossen en langs mooie lanen. Onderweg heb je verschillende mooie uitzichtpunten en kun je genieten van het historische karakter van het gebied.

Al met al biedt de omgeving van Baarn veel mogelijkheden voor een heerlijke wandel- of hardlooproute. Het is een gebied met veel variatie en geschiedenis, waardoor het niet alleen een sportieve, maar ook een educatieve activiteit is. De routes zijn bovendien goed bereikbaar en er zijn verschillende parkeerplaatsen in de buurt waar je je auto kunt parkeren. Heb je snel last van je voeten? Dan kun je compressiesokken of steunkousen kopen, hiermee kun je gemakkelijker lange afstanden maken. Kortom, een mooie en toegankelijke omgeving voor een ontspannen dag in de buitenlucht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie