Afbeelding
Foto door Priscilla Du Preez op Unsplash

Een nieuwe stad kiezen om te studeren? Dit zijn een aantal gave opties!

13 januari 2023 om 14:05 Partnercontent

De perfecte plek voor jou zal afhangen van je eigen smaak en hobby’s. Er zijn veel hippe gebieden om als student in Europa te wonen. Denk bijvoorbeeld aan Amsterdam. Amsterdam heeft een bloeiende studentengemeenschap en is een cultureel diverse stad. De stad staat bekend om zijn musea, culturele activiteiten en grachten. De appartement huur Amsterdam is relatief prijzig, maar zeker niet onbetaalbaar.

Liever een kijkje nemen in het buitenland?

Ook Barcelona in Spanje is een levendige, multiculturele stad met een rijk verleden en een rijke cultuur. Deze stad staat bekend om haar stranden met fijn zand, een opwindend nachtleven en kunstgalerijen van topkwaliteit. Ook de Duitse stad Berlijn is levendig, gevarieerd en heeft een sterke kunst- en amusementswereld. De stad staat bekend om zijn bruisende nachtleven, straatkunst en historische bezienswaardigheden.

Kies voor Londen, Engeland: met een legendarisch verleden en een bloeiende kunst- en cultuurscene is Londen een dynamische en gevarieerde metropool. Het staat bekend om zijn beroemde monumenten, topmusea en gevarieerde wijken. En natuurlijk kunnen we Parijs niet missen. De romantische en culturele stad Parijs staat bekend om zijn eersteklas musea, iconische bezienswaardigheden en chique eetgelegenheden.

Jouw smaak als het gaat om studentensteden

De ideale woonplaats voor een student in Europa hangt uiteindelijk af van ieders eigen smaak en belangstelling. Houd bij het kiezen van een woonplaats rekening met aspecten als de kosten van levensonderhoud, het onderwijsniveau en de plaatselijke cultuur en bezienswaardigheden.

Om verschillende redenen worden Amsterdam en Londen beschouwd als hippe studentensteden. Deze steden kunnen om verschillende redenen zeer aanlokkelijk zijn voor studenten, waaronder culturele attracties: Amsterdam en Londen staan beide bekend om hun verleden en levendige hedendaagse culturen. Zo bieden ze allebei een rijkdom aan culturele bezienswaardigheden die studenten kunnen ontdekken, waaronder musea, galeries, theaters en muziekpodia.

Levendig nachtleven gezocht?

Er zijn verschillende pubs, clubs en restaurants om uit te kiezen in het bruisende nachtleven van beide steden. Diverse bevolkingsgroepen: Studenten kunnen een gevarieerde en cultureel stimulerende ervaring opdoen in Amsterdam of Londen, omdat beide steden divers zijn en inwoners uit de hele wereld hebben. Je kun misschien zelfs je eigen kamer onderhuren als je verhuist!

Onderwijs van hoge kwaliteit! Talrijke topinstellingen en hogescholen kunnen studenten in beide steden een opleiding van hoge kwaliteit geven. En de kansen op werk zijn er zeker. Met bloeiende arbeidsmarkten in zowel Londen als Amsterdam kunnen studenten misschien een parttime baan nemen of stagelopen terwijl ze op school zitten.

Over het algemeen houden studenten van Amsterdam en Londen omdat ze een dynamische en gediversifieerde culturele ervaring bieden met veel kansen voor studie en persoonlijke ontwikkeling. Er zijn talloze culturele attracties in Amsterdam, een stad met een lange geschiedenis en een levendige cultuur. Amsterdam staat bekend om zijn culturele attracties, waaronder musea: er zijn verschillende topmusea in Amsterdam, waaronder het Rijksmuseum, dat een collectie Nederlandse klassiekers herbergt, en het Van Gogh Museum, dat gewijd is aan de kunst van Vincent van Gogh.

Iedereen kan iets leuks vinden in Amsterdam als het gaat om kunst

In Amsterdam zijn verschillende galeries waar werken van lokale en internationale kunstenaars worden getoond. Het Stedelijk Museum is gewijd aan moderne en hedendaagse kunst en design en herbergt stukken van Pablo Picasso, Piet Mondriaan en Vincent van Gogh.

Het Rijksmuseum is een nationaal museum gewijd aan de kunst en geschiedenis van Nederland. Het bevat een selectie uitstekende werken van Nederlandse kunstenaars van de Middeleeuwen tot heden.

Het bekende Foam museum: dit museum voor moderne fotografie herbergt een verscheidenheid aan exposities van bekende en opkomende fotografen.

Het museum dat bekend staat als Amsterdams Museum voor Moderne Kunst (Amsterdam Moco) is gewijd aan moderne en hedendaagse kunst en huisvest stukken van onder andere Banksy, Warhol en Haring.

Al met al zijn er in Amsterdam veel galeries waaruit je kunt kiezen, voor elke voorkeur en interesse. Of je nu een voorkeur hebt voor moderne en hedendaagse kunst, oude kunst of actuele fotografie, Amsterdam heeft iedereen iets te bieden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie