Afbeelding
Foto via Bitalpha AI

Hoe Hackers Bitcoin Stelen met Mobiele Nummers

17 november 2022 om 08:16 Partnercontent

Het gebruik van een mobiele telefoon is op het moment essentieel voor cryptotransacties.Dankzij de ontwikkelingen in mobiele technologieën bestaan er nu verschillende mobieleapplicaties en programma's voor het verhandelen, opslaan en verwerken van cryptobetalingen.Hoewel deze apps handig zijn en transacties met Bitcoin veel gemakkelijker maken, zijn ze ookgevoelig voor cybercriminelen. Als u op zoek bent naar een eersteklas platform om uw crypto-activa te verhandelen, overweeg dan om BitAlpha AI-handelssoftware te gebruiken.

Terwijl innovators ernaar streven de beveiliging van hun mobiele apps te verbeteren, volgen cybercriminelen de ontwikkelingen op de voet. Ze proberen betere manieren te vinden om de systemen te manipuleren zodat ze hun illegale activiteiten ondersteunen. Mobiele apparaten en bijbehorende apps behoren tot de belangrijkste middelen die veel hackers nu gebruiken om Bitcoin van bedrijven en individuen te stelen.

In het verleden richtten hackers zich vooral op grootschalige cryptospelers zoals exchanges alswww.desire-crypto.com. Ze hebben hun focus nu echter gelegd op kleinschalige investeerders. SIM-swapping is de primaire manier waarop hackers Bitcoin stelen met telefoonnummers. Er zijn al veel slachtoffers die aangespannen hebben tegen telecomaanbieders omdat ze hen niet hebben beschermd. Het probleem is echter niet zo eenvoudig op te lossen.

Wat is SIM-swapping?

SIM-swapping is een steeds gebruikelijkere manier voor hackers om controle te krijgen over de mobiele telefoonnummers van mensen. Om SIM-swapping uit te voeren, moet de hackerverstand hebben van social engineering voordat hij de identiteit van een ander aan kan nemen. Ze zullen namelijk hun identiteit moeten verifiëren om de mobiele provider of serviceprovider te laten denken dat zij de echte eigenaar van het nummer zijn.

Telefoonserviceproviders wisselen vaak van simkaart wanneer ze de nummers van hun klantenoverzetten naar nieuwe simkaarten of wanneer hun klanten een ander nummer willen bij een andere provider. Dit proces duurt ongeveer 10 minuten, wat meer dan genoeg tijd is voor hackersom hun plannetje uit te voeren. Door controle te krijgen over de telefoonnummers van mensen, krijgen hackers gemakkelijk toegang tot hun rekeningen, inclusief bank- en sociale media-accounts.

Dit komt vooral omdat de meeste mensen tegenwoordig hun mobiele telefoonnummers integreren met beveiligingsprotocollen, zoals tweetraps verificatie. Dit houdt in dat iemandgevoelige informatie via SMS ontvangt, zoals geheime codes voor het resetten van hun wachtwoord. Met SIM-swapping kunnen hackers deze informatie onderscheppen of openen, waardoor ze gemakkelijk toegang hebben tot je portemonnee en geld, zonder dat je iets doorhebt.

Jezelf Beschermen tegen SIM-swapping

SIM-swapping is een steeds vaker voorkomende cyberdreiging voor alle Bitcoin-gebruikers. Verschillende investeerders hebben naar verluidt miljoenen aan Bitcoin verloren door oplichting met SIM-swapping. In 2021 stal een Canadese tiener naar schatting $36,5 miljoen aan Bitcoin in een SIM-swapping voorval. Sommige slachtoffers hebben zelfs rechtszaken aangespannen tegen gsm-aanbieders, waardoor deze bedrijven hun veiligheidsvoorwaarden moesten wijzigen.

De Federal Communications Commission stelde in september 2021 voor om de regelgeving over hoe mensen nummers tussen serviceproviders en telefoons kunnen wisselen aan te scherpen. Tal van klachten van consumenten over SIM-swapping en port-out-fraude die door de commissie werden ontvangen, waren de motivatie voor deze beslissing. De voorgestelde regelgeving is echter tot stilstand gekomen, doordat serviceproviders vinden dat de wetten hackers een blauwdruk zullen geven voor toekomstige aanvallen.

Dit betekent dat individuen op dit moment manieren moeten vinden om zichzelf te beschermen. Een van de beste manieren om oplichting met SIM-swapping te voorkomen, is het gebruik van een authenticator-app voor multi-factor authenticatie in plaats van een telefoonnummer. Wanneer dit gebruikt wordt, moet een hacker namelijk toegang krijgen tot je apparaat en de authenticator, wat een stuk ingewikkelder is dan een telefoonnummer stelen.

Ook is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je openbare accounts, zoals sociale media, zo minmogelijk persoonlijke informatie bevatten. Hackers kijken namelijk voordat zij beginnen met een SIM-swap naar deze accounts om informatie over hun doelwit te krijgen. Op deze manier hebben ze namelijk een grotere kans dat zij de beveiligingsvragen kunnen beantwoorden. Ook is het mogelijk om je serviceprovider om extra beveiligingsvoorzieningen te vragen.

SIM-swapping is een veelgebruikte manier voor hackers om Bitcoin van individuen te stelen. Neem gelijk contact op met je serviceprovider als je slachtoffer bent geworden van zo’n aanval en wijzig alle accountgegevens van je telefoonnummer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie