Afbeelding
Foto door produkujeme form PxHere

Wat te doen in Lissabon?

14 mei 2021 om 12:28 Partnercontent

Lissabon is echt een stad die steeds populairder lijkt te worden onder toeristen. Logisch, want deze Portugese stad zit echt vol bezienswaardigheden en timmert dan ook goed aan de weg. Stiekem doet Lissabon dit al jaren, want er is hier een overvloed aan geschiedenis. Zo komt dit door de Berberpiraten, maar ook door de Romeinen, Reconquista-ridders en Moren. Het is dan ook zeker slim om via EasyTerra Autohuur een vierwieler te huren zodat je eenvoudig alle onderstaande bezienswaardigheden kunt bezoeken tijdens je vakantie in Lissabon. 

Tram 28 

Net als San Francisco in de Verenigde Staten is Lissabon een stad die beroemd is om zijn historische, ratelende tramlijnen. De meest iconische voorbeeld hiervan is tram 28. Al decennialang rijdt deze tram langs de geplaveide en steile wegen naar de oude wijk Alfama. De reis begint onder de met palmbomen bezaaide heuvels van Graca en slingert zich richting de haarspeldstegen van Escolas Gerais, voordat hij stopt onder de prachtige koepels van de basiliek van Estrela. Door de ramen van tram 28 zul je kunnen genieten van prachtige kastelen en paleizen, waardoor je direct de geschiedenis van Lissabon kunt meepakken.

Torre de Belém

Tijdens je vakantie naar Lissabon is er een één bezienswaardigheid die je hoe dan ook moet bezoeken tijdens je verblijf. Dit is Torre de Belém, wat een grote toren is die hoog boven de kust van de kades van de Portugese hoofdstad uittorent. Het vertoont echt een fusie van de bouwstijlen van de Moorse tot de Mudejar stijl en de gotische tot de romaanse stijl. Torre de Belém waakt over de monding van de Taag, een mooie rivier, sinds de bouw onder de bescherming van Sint-Jan in de 16e eeuw. Sindsdien is het uitgegroeid tot het iconische kenmerk van Lissabon.

Sintra

Als mensen weten dat je naar Lissabon bent gaan vragen ze je vaak of je ook naar Sintra bent geweest. Dit is een totaal andere stad en ligt helemaal niet in de hoofdstad, maar een aanrader is het wel. Je hoeft in je huurauto bovendien maar een half uurtje te rijden voordat je in Sintra bent, wat echt een belangrijke attractie hier. Logisch, want deze stad staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vaak gaan toeristen die verblijven in Lissabon een dagje naar Sintra, waar je onder meer kunt genieten van kleurrijke herenhuizen en prachtige barokke kerken.

Klooster van Jerónimos

 Slechts een blik op de sierlijke torenspitsen en het grootse houtsnijwerk van het grote klooster van Jerónimos zou voldoende moeten zijn om de bestaansreden af te leiden van dit enorme monument dat dicht bij de oevers van de rivier de Taag ligt. Het werd namelijk gebouwd om The Age of Exploration te markeren, wat toch wel het meest glorieuze tijdperk van het land is. Hierdoor werden diverse architectonische stijlen gebruikt om dit klooster te bouwen, wat ondertussen bekend staat als de Manuelijnse stijl. Dit getuig van de culturen die de Portugese ontdekkingsreizigers tegenkwamen tijdens hun reizen. Het klooster van Jerónimos is bovendien betaald door de internationale handel. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie