Afbeelding
Weer in de auto

We stappen weer massaal in de auto. Waar moet je rekening mee houden?

21 september 2020 om 13:29 Partnercontent

Misschien ben je in de coronatijd vooral thuisgebleven of ging je alleen af en toe een rondje maken op je fiets of speed-pedelec. Inmiddels werken veel mensen weer wat meer op de zaak, zodat er ook meer autoverkeer op de weg is. In dit artikel beschrijven we een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden als je weer in de auto stapt.

Check de auto

Als de auto een tijd niet gebruikt is, dan is het verstandig om hem eerst eens goed na te kijken of dat te laten doen. Het kan immers best zijn dat je auto inmiddels wat gebreken heeft waarvan je nog niet op de hoogte bent. Aangezien veiligheid altijd voorop staat, wil je toch zeker weten dat alles nog werkt zoals het moet werken.

Kleine dingen die je sowieso zelf kunt doen zijn de banden oppompen, het oliepeil controleren, eventueel olie en ruitenwisservloeistof bijvullen. Bij de garage kunnen ze een algehele check uitvoeren voor je en vaak ook een specifieke aircocheck. Daarna weet je zeker dat je weer met een gerust hart de weg op kunt gaan.

De snelheid is nu anders overdag

Op 1 april 2020 is op alle snelwegen in Nederland de maximumsnelheid tussen 6.00 en 19.00 uur gewijzigd. Je mag nu overal 100 km per uur. Op de plaatsen waar je eerder harder mocht rijden, bijvoorbeeld 120 of 130 km per uur, mag dat pas weer na 19.00 uur. Als je een tijdje niet op de weg hebt gereden, kan dit nog even wennen zijn.

Het is overigens wel een interessant experiment om te kijken of je iets merkt van de aangepaste snelheid. Misschien rijd je wel een stuk relaxter nu de verschillen tussen weggebruikers minder groot zijn geworden.

Zorg dat je de juiste verzekering hebt

Als je een andere auto koopt, dan is het afsluiten van een autoverzekering verplicht. Je moet minimaal WA-verzekerd zijn, zodat schade die je aan anderen en hun spullen veroorzaakt gedekt is. Eventueel kun je zelf nog kiezen voor WA-plus of Allrisk. Dit is vaak afhankelijk van de leeftijd en waarde van je auto.

De keuze voor de verschillende soorten verzekeringen kun je pas goed maken als je weet wat jouw wensen zijn op dit gebied. Belangrijk is daarbij hoeveel risico je zelf wilt dragen en hoe goedkoop je uit wilt zijn. Voor meer zekerheid, dekking en service betaal je nu eenmaal wat meer premie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie