Afbeelding
Behoud het Borrebos

Nog geen gelopen race plannen Landgoed Paleis Soestdijk

21 november 2022 om 11:32 Overig Deel je nieuws

In de afgelopen maanden heeft STAB, een onafhankelijke, professionele organisatie met deskundigen op gebied van het omgevingsrecht, in opdracht van de Raad van State naar eigen zeggen onpartijdig en objectief gekeken naar de feiten en omstandigheden die spelen inzake de herbestemming van het Landgoed Paleis Soestdijk. In een analyse over het STAB-onderzoek geeft Eugene Leenders in Baarnsche Courant van 21/11 aan, dat de bezwaarmakers tegen het Bestemmingsplan Landgoed Paleis Soestdijk opvallend stil zijn en dat dit waarschijnlijk betekent dat het “niet zo is dat de gemeente een compleet nieuw bestemmingsplan moet maken”. 

Het zal u niet verbazen dat de Stichting Behoud het Borrebos het als tegenstander van dat wat de MeyerBergman Erfgoed Groep van plan is te gaan ondernemen op het binnen het Natuurnetwerk Nederland gelegen landgoed, die conclusie vooralsnog niet deelt. Vorige week ontving een aantal mede-tegenstanders van de paleisplannen een brief van de stichting. Gelet op Leenders’ analyse lijkt het mij goed de kern van die brief te delen met de lezers van de Baarnsche Courant:

‘Een aantal van u heeft te kennen gegeven benieuwd te zijn naar onze weging van de onlangs verschenen STAB-rapportage. Onze advocaat heeft het in opdracht van de Raad van State opgestelde rapport inmiddels grondig bestudeerd. Zij is van oordeel dat de bevindingen van de STAB-onderzoekers op meerdere onderdelen positieve aanknopingspunten bieden bij de behandeling van de door ons en anderen bij de Raad van State aangespannen beroepsprocedure. 

Om de verdedigers van het Bestemmingsplan Landgoed Paleis Soestdijk niet wijzer te maken dan ze zelf denken te zijn, is het ons inziens niet verstandig de voor de natuur op het Landgoed Paleis Soestdijk te verwachten positieve ontwikkelingen nu al aan de openbaarheid prijs te geven. We houden het erop dat Behoud het Borrebos de procedure bij de Raad van State met vertrouwen tegemoet ziet.’

Kees Koudstaal,

voorzitter Behoud het Borrebos

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie