Vier passagiers zaten opgesloten in de lift op het station.
Vier passagiers zaten opgesloten in de lift op het station. Caspar Huurdeman

Alweer mensen opgesloten in NS-lift

Overig

BAARN Alweer waren er problemen met de liften op het NS-station. Ditmaal zaten vier reizigers een tijdlang vast. Met de schrik nog in de benen vervolgden ze hun reis. Geen leuk begin van een vakantie.

Celia de Vree

Eén lift op station NS is langdurig defect, de ander begaf het een paar dagen geleden. Een echtpaar uit Baarn was met zus en zwager op weg naar Schiphol. Met vier man en bagage stonden ze in de lift die halverwege bleef steken. Wat moet je dan? 

De medewerker van de ‘Stationshuiskamer’, de stationsrestauratie, heeft het vaker meegemaakt. ,,Ik heb een telefoonnummer waarmee ik direct kan bellen naar de afdeling NS stations. Zij kunnen op afstand de lift resetten. Als dat niet lukt moeten de opgesloten mensen op het noodknopje drukken. Dan komt er een monteur”, vertelt hij. 

[45 MINUTEN OPGESLOTEN] In het geval van de vier opgesloten personen kostte het de monteur behoorlijk wat moeite om de mensen te bevrijden. Soms moet zelfs de brandweer worden gewaarschuwd. De voorlichtster van de NS legt uit: ,,Als de monteur niet binnen 45 minuten de mensen kan bevrijden, laten we de brandweer komen.” De brandweer bevestigt dat ze de afgelopen drie maanden twee keer zijn opgeroepen voor een liftopsluiting, van de andere gevallen zijn geen aantallen bekend.

Station Baarn heeft drie liften één is langdurig defect door een gebrek aan onderdelen, weet de voorlichtster. De lift waarin het viertal zat opgesloten is inmiddels weer gerepareerd. ,,We zien dat op kleine, onbewaakte stations de liften vaker mankementen vertonen. Wellicht komt dit door vandalisme.”

advertentie