Op het park van de BLTC zijn binnenkort Nederlandse toptennissers te bewonderen.
Op het park van de BLTC zijn binnenkort Nederlandse toptennissers te bewonderen. BLTC

Botic van de Zandschulp gaat voor Baarn tennissen

13 april 2022 om 10:08 Overig

BAARN Op de banen van de BLTC in de Vuursche bossen zijn vanaf 21 mei Nederlandse toptennissers te bewonderen. De Baarnse vereniging speelt dan met een team in de eredivisie, het hoogste landelijke niveau, met onder meer Botic van de Zandschulp in de gelederen.

Van de Zandschulp is nummer 41 van de wereld en daarmee de beste Nederlander. Verder zijn enkele andere prof- en semiproftennissers aangetrokken en stromen spelers door die al met de BLTC in de hoofdklasse hebben gespeeld. Het Baarnse bedrijf Lead Health Care is de financiële drijvende kracht hiervan. ,,De eigenaar speelt bij ons en wil dit graag ondersteunen”, licht Jilles Visser van de BLTC toe. ,,Hij deed dat al maar nu kwam er een plekje vrij in de eredivisie.”

GRIEKSPOOR Op 21 mei opent BLTC 1 het eredivisieseizoen met een wedstrijd tegen Zandvoort. Bij deze tegenstander speelt Tallon Griekspoor, de nummer 2 van de Nederlandse mannentennissers. Een dag later staat de wedstrijd tegen kampioen Naaldwijk op het programma, ook in Baarn. BLTC werd afgelopen najaar kampioen in de hoofdklasse. Jilles Visser van de BLTC noemt het ‘een toploting’, met deze twee thuiswedstrijden om te beginnen. ,,Onze coach Mischa Dimitopoulos heeft een mooie groep spelers bij elkaar gebracht. Nu kijken hoe ver we komen.”   

RECREATIEVE CLUB Hij benadrukt dat het karakter van de 1200 leden tellende vereniging niet gaat veranderen door deze ontwikkelingen. ,,We willen hier een tennisfeest voor de club van maken en het is beslist geen stuntje. We zijn van plan meerdere jaren eredivisie te gaan spelen. Maar we blijven wel realistisch en zoals we zijn: vooral een recreatieve club waar jong en oud kunnen tennissen.” 

STUNTEN Naast Van de Zandschulp zijn voor het eredivisieteam ook voormalig top 100-speelster Richel Hogenkamp, dubbelspecialist Rosalie van der Hoek, Sander Jong en het 16-jarige talent Rose Marie Nijkamp aangetrokken. Van het huidige hoofdklasseteam stromen Elgin Koubal en Sidane Pontjodikromo door. ,,Ik verwacht dat de twee gaan stunten en ervaring op gaan doen op het niveau van de nummers 200 tot 600 van de wereld. Dat is de stap die ze moeten zetten”, blikt coach Dimitopoulos vooruit. Er spelen geen Baarnaars in het team.

TRIBUNES Of Botic van de Zandschulp alle wedstrijden tussen 21 mei en 2 juni - zo kort duurt deze competitie - in actie komt is overigens nog maar de vraag. Want zijn internationale programma heeft voorrang. Hoe dan ook, het zal in het weekend van 21 mei druk worden. Voor de verwachte toestroom van publiek gaat de tennisvereniging tribunes langs het veld bouwen.

Hans Veltmeijer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie