Gemeentehuis Baarn
Gemeentehuis Baarn John van den Berg

Meer vrouwen dan mannen ambtenaar in Baarn

10 april 2022 om 08:00 Overig

BAARN De gemeente Baarn heeft meer vrouwen dan mannen in dienst. Zij zijn beter vertegenwoordigd in hogere functies, terwijl in de lagere functies meer mannen werken.

De gemeente werkt met generieke functieprofielen, waarbij geen onderscheid wordt gemaakt in geslacht. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van de PvdA.

Raadslid Mark Eijbaard wilde opheldering, na publicaties dat er in Nederland nog steeds een loonkloof is tussen vrouwen en mannen. Hij vroeg het college naar de Baarnse cijfers. 

Het antwoord is dus dat op gemeentelijk niveau geen sprake is van een loonkloof. Daarnaast wordt opgemerkt dat het wervings- en selectiebeleid steeds gericht is op het in dienst nemen van de ‘juiste persoon op de juiste plaats’. Daarbij speelt geslacht, of één van de andere kenmerken van gelijke behandeling, geen rol.

GEMEENTERAAD Sinds vorig jaar wordt het ambtelijke apparaat aangestuurd door Cynthia Creveldzij volgde gemeentesecretaris Abdou Najib op. Ook de griffier, de hoogste ambtenaar die de raadsleden bijstaat, is een vrouw: Cindy Heusingveld. 

De politieke partijen hebben moeite met het vinden van vrouwelijke raadsleden. Bij de recente verkiezingen waren alle lijsttrekkers man. Bij D66 heeft Jelle Jonkers inmiddels plaatst gemaakt voor fractievoorzitter Hanneke Struijk-Cramer. Door voorkeursstemmen is Anne Sluijs in de raad gekozen voor GroenLinks. Van de negentien raadsleden zijn er zeven vrouw en twaalf man.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie