Een maquette van de drie woontorens die nu definitief niet worden gebouwd,
Een maquette van de drie woontorens die nu definitief niet worden gebouwd, Domus

Verbod op woningbouw aan de Tolweg

Overig

Forse meerderheid raad blokkeert plan 

[BAARN] Het plan om 120 woningen te bouwen op de Tolweg is definitief van de baan. De gemeenteraad blokkeerde gisteravond de realisatie van drie woontorens op het bedrijventerrein De Drie Eiken. Twaalf leden stemden tegen. 

Opvallend was dat de fracties van VVD, CDA en D66 verdeeld stemden. Tot een debat kwam het gisteren niet meer. Alle standpunten waren vorige week al uitgewisseld. De essentie van het dilemma is al die jaren niet gewijzigd. Kies je voor wonen of werken. 

Wethouder Erwin Jansma verdedigde de afgelopen zes jaar het woningbouwplan namens het college van burgemeester en wethouders. Hij deed woensdagavond nog een emotionele oproep om ‘het duivelse dilemma’ toch in het voordeel van de honderden woningzoekenden door te laten slaan. Het had geen effect. 

De VVD steunde de afgelopen jaren regelmatig het plan. Raadslid Mary Papo onthield zich van stemming omdat ze persoonlijk bij het plan betrokken is. Maike Koenders, die vorige maand uit de fractie werd gezet en zelfstandig verder ging, stemde tegen. Tijdens de stemming bleek ook raadslid Anne-Marie Martens tegen te stemmen. Zo kwamen er uiteindelijk maar twee liberale stemmen voor het plan. Daarnaast stemden de eenmansfracties, ChristenUnie-SGP voor, alsmede Rik van Hardeveld van het CDA en Peter Schilder van D66. 

door Eugene Leenders 

advertentie