De stichting Herobricks Baarn is met het zetten van de handtekening een feit.
De stichting Herobricks Baarn is met het zetten van de handtekening een feit. René van Helden

Lego bouwen bij nieuwe stichting Herobricks

Overig

BAARN Een jaar geleden startte een kleine Baarnse Lego-uitleen als hobby van Simon en René van Helden. In een jaar is de uitleen uitgegroeid tot een grote uitleen, bouwmiddagen, een webwinkel voor losse Lego blokjes en een YouTube kanaal. Al deze leuke activiteiten zijn nu onderdeel van de stichting Herobricks. Het oprichten van een stichting maakt duidelijk dat het vrijwilligerswerk blijft en de opbrengsten direct weer gebruikt worden om nog meer mooie dingen te organiseren.

Om de stichting te presenteren aan iedereen in Baarn, wordt een open dag gehouden op zaterdag 13 en zondag 14 november in de zalen van tafeltennisvereniging ELAN. Er staan dan grote tafels vol Lego om zelf te bouwen, treinbanen en racebanen om te spelen en mooie opstellingen van tientallen grote Lego sets. Tussen 10.00 en 16.00 uur kan iedereen komen kijken, bouwen en spelen, de toegang is 2 euro.

De stichting doet naast de beurs allerlei andere activiteiten. Bouwmiddagen in de kantine van tafeltennisvereniging ELAN, andere activiteiten van huis uit bij René van Helden.

Tijdens de vakanties kan een Lego set geleend worden. Ook wordt er elke maand een bouwmiddag gehouden. Met twintig kinderen wordt er gebouwd aan vele sets, maar ook van de grote tafels vol met losse blokjes of de Lego spellen. Het bouwen is bedoeld voor hoogbegaafde kinderen, die op die manier met elkaar in contact komen en ouders die in gesprek gaan over de uitdagingen die hoogbegaafdheid opleveren.

Op internet wordt ondertussen losse Lego verkocht. De blokjes worden verkocht via het webwinkelplatform Bricklink. De bestellingen bij Herobricks gaan de hele wereld over, van Singapore tot Brazilië, van België tot Australië. 

Het zelf maken van mooie modellen is ook mooi. Met de eenvoudigste stenen waar Lego ooit mee startte, wordt geprobeerd gebouwen of voorwerpen na te maken. Van de bouwwerken worden video’s gemaakt waar blokje voor blokje het bouwwerk gebouwd wordt (stopmotion). Op die manier zie je het bouwwerk voor je ontstaan. Die video’s zijn te vinden op YouTube. 

Informatie: www.herobricks.nl

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie