Afbeelding
Baarnsche Courant

Inzameling van afval wordt dinsdag weer opgestart

8 februari 2021 om 20:08 Overig

BAARN De afvalinzameling wordt morgen weer opgestart. Vandaag richtte alle mankracht van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) zich op de gladheidbestrijding. Vanaf morgen wordt het afval weer opgehaald. De prioriteit ligt bij het legen van containers voor PMD, papier en restafval, laat RMN weten. ,,Onze medewerkers doen er alles aan om zoveel mogelijk afval in te zamelen. Uiteraard is hun én uw veiligheid daarbij het belangrijkst.”

,,Vanaf dinsdag 9 februari gaan onze medewerkers weer op pad om kliko’s en boven- en ondergrondse containers te legen. De sneeuw en gladheid kan alleen nog steeds onveilige situaties opleveren. We bekijken de situatie per dag en per uur”, aldus RMN. ,,Onze medewerkers doen uiteraard hun uiterste best om alle containers leeg te maken, maar de veiligheid van onze medewerkers en andere weggebruikers staan voorop. Als een chauffeur ons morgen (en later in de week) laat weten dat een bepaalde straat of wijk niet bereikbaar is, dan vermelden wij dat direct op de website van RMN. Helaas is het niet mogelijk om de afvalkalender op deze korte termijn hierop aan te passen. We hopen op uw begrip voor deze uitzonderlijke situatie.”

INHAALDAG De gemiste inzameling van vandaag wordt (afhankelijk van de ervaringen en situatie morgen) later deze week ingehaald. RMN: ,,Vanwege alle coronamaatregelen hebben we ook nog steeds te maken met een beperkte bezetting qua personeel. De mogelijkheden om inhaalroutes te plannen zijn daardoor beperkt. Houd voor het laatste nieuws, dan ook de website van RMN in de gaten.”

GFT-AFVAL In deze uitzonderlijke situatie laat RMN eerst de containers voor PMD, papier en restafval legen. ,,Vanwege de vorst, is het GFT afval nu vastgevroren, en kunnen we deze containers niet goed legen. We verzoeken u dan ook de GFT containers niet aan de weg te zetten.”

Ook de terreinen van de recyclingstations hebben last van de sneeuw en gladheid. De terreinen zijn wel schoongemaakt en daardoor zijn de recyclingstations vanaf morgen als gebruikelijk geopend. ,,Heeft u een afspraak gemaakt voor het laten ophalen van grofvuil, dan proberen wij het grofvuil op de geplande dag ook op te halen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie