Het terrein waar het nieuwe appartementencomplex moet komen. De bouw is inmiddels in volle gang.
Het terrein waar het nieuwe appartementencomplex moet komen. De bouw is inmiddels in volle gang. Baarnsche Courant

Voorrang ouderen De Loef

31 januari 2021 om 14:33 Overig

BAARN Eemland Wonen wil negen appartementen bij het nieuwe complex De Loef reserveren voor ouderen in Baarn. Op die manier moet de doorstroming worden bevorderd. Tussen De Geerenweg en de Professor Fockema Andrealaan, waar vroeger de gymnastiekzaal de Loef stond, worden dit najaar 28 appartementen opgeleverd.

Negen worden dus met voorrang toegewezen aan ouderen in Baarn die bereid zijn om hun huurwoning te verlaten. Gedachte hierbij is dat een oudere in een appartement langer zelfstandig kan blijven wonen en dat de eengezinswoning dan vrijkomt voor jonge gezinnen die weer een starterswoning achterlaten.

In maart wordt de gemeenteraad voorgesteld om het plan mogelijk te maken door artikel 26 uit de Huisvestingsverordening vast te stellen die dit doorstroomexperiment mogelijk moet maken.

Eemland Wonen en wethouder Erwin Jansma leggen daarnaast de raad alle afspraken voor die in 2020 gemaakt zijn en de plannen voor 2021.

Naast het doorstromingsplan voor ouderen moet opnieuw worden geconstateerd dat het moeilijk is om de doorstroming voor jonge huurders uit het complex ‘De Oude Werf te regelen. Destijds is afgesproken dat het echt voor startende huurders is en dat met tijdelijke contracten wordt gewerkt. Daarnaast wordt er extra ingezet op duurzaamheid en energiebesparing. Zo is al een stapelbouwcomplex op het oog dat in 2021 gasloos gemaakt kan worden. Hierover worden echter eerst de huurders geïnformeerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie