Jan Visscher neemt afscheid van zijn geliefde school

1 jul, 16:49 Onderwijs Hans Veltmeijer
Jan Visscher: ,,Dit is een laagdrempelige school met een gemêleerde bevolking. Daar voel ik me toe aangetrokken."
Jan Visscher: ,,Dit is een laagdrempelige school met een gemêleerde bevolking. Daar voel ik me toe aangetrokken."

BAARN Hij heeft een beeldje op zijn bureau met figuren die stevig met elkaar zijn verbonden. Dat zegt alles over hoe Jan Visscher in het leven staat. Samen moeten we het rooien, met oog voor elkaar. Zo heeft hij ook de Guido de Brès geleid de afgelopen veertien jaar.

Het beleidsplan 2020-2024 voor de school is een groot vel met tekeningen dat aan de wand hangt. Een positieve bijdrage leveren aan de samenleving, is een van de pijlers. Een positieve houding naar de kinderen is ook een grondbeginsel voor Jan Visscher. ,,We geven veel complimenten en luisteren goed naar ze. We gaan serieus met ze in gesprek, en kinderen praten dan graag hoor.” Door die benadering komt hij op wat hij het ‘meest wezenlijke’ van zijn werk noemt: ,,De verbazing, de verwondering van kinderen meemaken en daarmee om kunnen gaan.”

Hij is 66 jaar en gaat met pensioen. Dat is nu eenmaal zo, hij accepteert die situatie. Niet dat hij aan stoppen met zijn werk toe was, daar vindt hij het veel te leuk voor. Zijn opvolger is Evert-Jan H..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.