Scholen snakken naar ‘echt open’

21 jan 2022, 15:00 Onderwijs
Roeland de Bruyn
Leerlingen in de gangen van het Baarns Lyceum.
Leerlingen in de gangen van het Baarns Lyceum.

BAARN De scholen in Baarn geven weer fysiek les, maar in de praktijk piept en kraakt het systeem aan alle kanten. De omikronvariant zorgt voor veel uitval onder leerkrachten en leerlingen. Moeten de strenge quarantaineregels niet worden herzien, vraagt men zich op en rond de schoolpleinen af.

Leerkrachten en leerlingen in quarantaine, uitvallende lessen, complete klassen die naar huis worden gestuurd. De lol van de heropening is er op veel plaatsen allang weer vanaf. ,,We zijn meer met crisismanagement bezig dan met onderwijs”, zegt rector Kees Versteeg van het Griftland College. ,,Alleen al in de afgelopen drie dagen hebben we in de onderbouw veertien klassen naar huis moeten sturen. Zij krijgen sinds gisteren weer volledig online les.”

We..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.