De drie te bouwen woningen op het terrein van de Paaskerk.
De drie te bouwen woningen op het terrein van de Paaskerk. Impressie Bunte Vastgoed BV

Drie woningen naast de Paaskerk

17 juli 2021 om 15:49 Nieuwbouw

BAARN Het duurt nog tot volgend jaar voordat de gemeente zich uitspreekt over het woningbouwplan op het terrein van de Paaskerk. Wel zijn tekeningen en impressies vrijgegeven van de drie levensbestendige woningen die De Bunte BV uit Ede daar wil realiseren.

Daaruit wordt duidelijk dat de architect de opdracht heeft gekregen om woningen ondergeschikt te maken aan het kerkgebouw. Daar is een nieuwe entree gemaakt nu het zalencentrum gaat verdwijnen. De woningen en die entree zijn via dezelfde route vanaf de Oude Utrechtseweg bereikbaar. De schaal van de woningen (goothoogte) is min of meer gelijk aan de van de hoogte van de nieuwe entree. Hierdoor overheersen de woningen niet in het geheel.

Al in 2018 besloot de kerkenraad van de Paaskerk aan de Oude Utrechtseweg het onroerend goed, met uitzondering van de kerk, te verkopen. Het betreft de voormalige pastorie, de kosterswoning en zalencentrum Het Brandpunt.

De kerk kwam tot het besluit na uitgebreid onderzoek naar inkomsten, uitgaven, trends in ledenbestand en kerkelijke bijdragen. Zalencentrum Het Brandpunt is daarom op 1 juli 2019 gesloten en staat op het punt gesloopt te worden. De bouw van de drie woningen is niet mogelijk binnen de bestaande maatschappelijke bestemming. Om de planologische haalbaarheid van de beoogde ontwikkeling te toetsen heeft men een principeverzoek ingediend. Dat betekent dat de gemeente onderzoekt of het kan op gebied van stedenbouw, openbare ruimte en groen, de visie wonen en verkeersaspecten waaronder parkeernormen. Dat vormt allemaal geen beletsel. 

INFORMATIEBIJEENKOMST De volgende stap is dat de initiatiefnemer een informatiebijeenkomst gaat organiseren. Naar verwachting kan het principeverzoek in het eerste kwartaal van 2022 in de gemeenteraad worden behandeld. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie