Bijenboom gedoopt in Cantonspark; Schenking door jubilerend echtpaar Kelder

15 aug, 13:41 Natuur en milieu Christine Schut
Harry en Conny Kelder dopen hun bijenboom.
Harry en Conny Kelder dopen hun bijenboom.

BAARN Met een flinke scheut champagne is de recent aangeplante bijenboom in het Cantonspark gedoopt door Harry en Conny Kelder. Het Baarnse paar was in september 2021 vijftig jaar getrouwd. Als huwelijkscadeau vroegen ze geld voor de aanschaf van een boom in het Cantonspark.

,,Hanneke Rutgers heeft me overgehaald hier op zaterdag te komen schoffelen.” Harry Kelder is inmiddels ongeveer vijf jaar vrijwilliger in het Cantonspark. Als lid van de zaterdagploeg helpt hij onder andere het park te ontdoen van onkruid. ,,We zochten een passend cadeau voor ons huwelijk, toen kwam Hanneke met het idee een boom te schenken”, vertelt echtgenote Conny. ,,Dat vonden we een prima idee. Vanwege de coronamaatregelen konden we niet teveel gasten uitnodigen voor een feest, maar die hebben genoeg gedoneerd voor deze boom.”

Zoon Maarten heeft de keuze gemaakt voor de bijenboom oftewel de Tetradium daniellii. ,,Deze boom is het hele jaar bijzonder”, legt voorzitter Angelique Bosch van Drakestein in haar dankwoord aan de famili..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.