Afbeelding
Pixabay

Gemeente wil duurzame maatregelen stimuleren met collectieve inkoopactie

12 januari 2021 om 10:09 Natuur en milieu

BAARN De gemeente Baarn organiseert in samenwerking met ‘Winst uit je woning’ een advies- en inkoopactie voor duurzame energiemaatregelen. Vanaf deze week ontvangt een groot aantal woningeigenaren in Baarn een uitnodiging om mee te doen. Zij ontvangen een aanbod dat aansluit bij de leeftijd van hun woning. 

Hierbij kan gedacht worden aan de collectieve inkoop van onder andere zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, energiezuinige ventilatiesystemen en isolatieglas. 

ENERGIEAMBITIE De collectieve inkoopactie sluit volgens de gemeente aan bij de duurzame energieambitie van Baarn. ,,Met deze inkoopactie kunnen we nog meer huiseigenaren ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning. We hopen dat zoveel mogelijk woningeigenaren meedoen; zowel voor de besparing op hun energierekening als voor de bijdrage aan een energieneutraal Baarn”, zegt wethouder Jannelies Vissers.

De advies- en inkoopactie is bedoeld voor particuliere woningeigenaren met een woning die rechtstreeks toegankelijk is op straatniveau. ,,De inkoop op grote schaal draagt bij aan scherpe prijzen. Ook zijn deelnemers ervan verzekerd dat deelnemende bedrijven voldoen aan strenge voorwaarden op het gebied van kwaliteit, service en garantie”, aldus de gemeente in een persbericht. 

AANMELDEN Woningeigenaren kunnen zich via de website winstuitjewoning.nl aanmelden als deelnemer. Afhankelijk van de beoogde maatregel volgt een persoonlijk gesprek: online, telefonisch of bij de deelnemer thuis. Ook ontvangt iedere deelnemer één of meer offertes. Wanneer deze offerte getekend is, voert de geselecteerde leverancier het werk uit. ,,Winst uit je woning bewaakt de voortgang en controleert de resultaten. Ook een eventuele subsidieaanvraag of btw-teruggave wordt door Winst uit je woning geregeld.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie