De genomineerde vrijstaande woning uit 1905.
De genomineerde vrijstaande woning uit 1905. Nationale Duurzame Huizen Route

Baarnse woning in race voor titel ‘Duurzaamste Huis van Nederland’

14 oktober 2020 om 15:49 Natuur en milieu

BAARN De genomineerden voor de titel ‘Duurzaamste Huis van Nederland’ zijn bekend gemaakt. Een woning in Baarn behoort ook tot de kanshebbers.

Bijna honderd woningen deden mee aan de verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland, uiteenlopend van duurzame monumenten tot innovatieve nieuwbouwwoningen. Een jury heeft alle inzendingen doorgenomen, en per categorie zeven huizen genomineerd. De woningen zijn op basis van bouwjaar en woonoppervlakte verdeeld in zes categorieën. 

De jury beoordeelt per categorie de woningen aan de hand van verschillende criteria, zoals toekomstbestendigheid, gebruik van materialen, energieverbruik, creativiteit en comfort.

De genomineerde vrijstaande woning in Baarn dateert uit 1905 en is volledig gerenoveerd. Het heeft onder meer een hybride warmtepomp en zonnepanelen. 

 ,,Het is bijzonder hoe creatief mensen aan de slag zijn gegaan, elk passend binnen eigen budget en situatie. Voor mij is het belangrijk dat een oplossing ook toe te passen is door andere woningeigenaren”, aldus juryvoorzitter Ad Straub, hoofddocent aan de TU Delft. Andere juryleden zijn Gerrit Hiemstra (NOS en Weather Impact), Linda van Dongen (Volksbank), Harm Valk (Nieman Raadgevende Ingenieurs), en Jos van Dalen (Ministerie van Binnenlandse Zaken).

De winnaars van de verkiezing worden op vrijdag 20 november bekend gemaakt tijdens een speciaal online verkiezingsevenement. Alle genomineerden zijn op de website van de Duurzame Huizen Route te bekijken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie