Afbeelding
Lex van Lieshout

Recyclingstations RMN gaan bedrijfsafval actief weren

23 september 2019 om 09:41 Natuur en milieu

BAARN Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) gaat bedrijven en verenigingen die afval komen storten actief weren. Inwoners die met een bedrijfsbusje afval komen brengen, zullen voortaan moeten aantonen dat het afval afkomstig is van hun huishouden. Bedrijfsafval is niet toegestaan op de recyclingstations van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN).

RMN heeft alleen een vergunning voor het inzamelen van huishoudelijk afval. Het is RMN niet toegestaan afval van bedrijven en verenigingen aan te nemen. Dat geldt ook voor kleine zelfstandigen en ZZP'ers. De kosten voor het overslaan, transporteren en verwerken van ontvangen afval en grondstoffen worden betaald uit de afvalstoffenheffing. Bedrijven en verenigingen betalen géén afvalstoffenheffing aan de gemeente en mogen daarom geen afval storten op het recyclingstation. Bedrijven kunnen hun afval kwijt bij een particulier afvalbedrijf.

RMN hoopt met de maatregel misbruik te voorkomen. Daarnaast wordt in RMN-verband onderzocht of het invoeren van een pasjessysteem voor alle recyclingstations kan meewerken aan gecontroleerde toegang en dosering van de aangeboden hoeveelheid grof huishoudelijk afval.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie