Componist-pianist GUIDO zoekt rust in de drukte van alledag.
Componist-pianist GUIDO zoekt rust in de drukte van alledag. Michael Jessurun

Portraits of Tomorrow in theater; GUIDO brengt filmische en meditatieve composities

15 maart 2023 om 22:00 Muziek

BAARN GUIDO is componist en pianist met een onmiskenbaar eigen stijl. Met zijn filmische, neoklassieke muziek creëert hij momenten van innerlijke rust in de drukte van het dagelijks leven. Op donderdag 16 maart is hij in Theater de Speeldoos in Baarn. De organisatie noemt zijn werk vergelijkbaar met Einaudi, Yann Tiersen, Ólafur Arnalds en Joep Beving. 

Componist-pianist Guido Heeneman werkte jarenlang succesvol achter de schermen aan muziek voor bekende televisieseries. Denk aan ‘Krabbe Zoekt Picasso’, ‘Op1’, ‘De Neven van Eus’, ‘Jinek’ (KRO) en velen andere programma’s, documentaires en films. Voor de serie ‘Krabbe Zoekt Picasso’ won hij in 2018 een Buma Award.

GUIDO Onder de noemer GUIDO creëert hij zijn eigen composities, die hij omschrijft als filmisch, meditatief en betoverend. Hij bracht volgens de organisatie eerder al succesvol ingetogen en melancholische werken uit. Zo is zijn track ‘Aurora’ inmiddels bijna 1 miljoen keer online beluisterd. Portraits of Tomorrow is zijn eerste theaterconcert waarmee hij de volledige vrijheid opzoekt als muzikant en componist. Waar GUIDO in zijn dagelijkse werk vertrekt vanuit televisiebeelden, is het proces voor Portraits of Tomorrow nu omgedraaid: ,,Ik probeer mijn boodschap extra kracht te geven met het gebruik van visuals”, aldus Heeneman.

REIS Tijdens Portraits of Tomorrow maakt het publiek een reis langs verschillende emoties en momenten uit het leven. Er is een combinatie van beelden en dromerige muziek. ,,GUIDO creëert met zijn show letterlijk innerlijke rust in de chaos van elke dag en raakt je tegelijkertijd met zijn muziek rechtstreeks in je ziel”, is de mening van het theater.

Portraits of Tomorrow is op donderdag 16 maart om 20.15 uur te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Voor meer informatie en kaarten:  speeldoosbaarn.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie