Van links naar rechts: Wessel Jansen, Fenna Dekker, Nora Baas, Floris Laseur.
Van links naar rechts: Wessel Jansen, Fenna Dekker, Nora Baas, Floris Laseur. Crescendo

Bij Crescendo regent het muziekdiploma’s

Muziek

BAARN Vijf muzikanten van Crescendo zijn afgelopen week geslaagd voor het landelijk muziek-examen voor saxofoon en slagwerk. Op saxofoon zijn geslaagd voor het A-diploma: Wessel Jansen (tenorsaxofoon), Fenna Dekker (altsaxofoon) en Floris Laseur (altsaxofoon). Voor het B-diploma is Nora Baas geslaagd (altsaxofoon) en Melle ten Zende is geslaagd voor de modules Setup 2 en Pauken 2 en heeft daarmee zijn C-diploma slagwerk compleet gemaakt.

Crescendo heeft binnen de vereniging een muziekschool opgericht. De muziekopleiding is gebaseerd op het HaFaBra raamleerplan van Kunstfactor. HaFaBra staat voor harmonie, fanfare, brassband. De leerlingen worden opgeleid voor de muziekdiploma’s A, B, C en D en doen mee aan verenigingsactiviteiten. Alle activiteiten vinden plaats in het eigen verenigingsgebouw aan de Plataanlaan 3 in Baarn. Voor muzikanten tot 18 jaar wordt subsidie verstrekt op het lesgeld.

Het behalen van een muziekdiploma is een verbreding van de muzikaliteit. Het diploma bestaat uit een theoriegedeelte (muziekleer en gehoorscholing) en een praktijkgedeelte (instrumentale- en muzikale vaardigheden). Het D diploma geeft toegang tot de vooropleiding van het conservatorium. Volgens Peter Lieberom, docent saxofoon bij Crescendo, is het volgen van theorielessen en lesgeven volgens het raamleerplan een uitstekend middel om de vorderingen van de leerlingen te volgen. ,,Ik zie dat leerlingen die opgaan voor het muziekdiploma een enorme groei maken in hun muzikale ontwikkeling.”

w        [www.crescendobaarn.nl

Melle ten Zende met zijn slagwerk C-diploma.
advertentie
advertentie