Swingen in naam van God; Friendship Gospel Choir viert 30-jarig bestaan

23 jun, 14:57 Muziek Caspar Huurdeman
Friendship Gospel Choir trapte zaterdag Midsummer Celebration af op de Brink.
Friendship Gospel Choir trapte zaterdag Midsummer Celebration af op de Brink.

BAARN ,,Ik was niet van plan een koor op te richten.” Toch viert Friendship Gospel Choir zaterdag zijn 30-jarig bestaan met een jubileumconcert. ,,Bezoekers mogen dan meedansen en -zingen”, belooft dirigent en oprichter Edith Casteleyn.

Edith Casteleyn is geboren en getogen in een welgesteld gezin in Bilthoven. Verder van Black American Gospel Music, ontstaan uit liederen die de slaven zongen in Amerika, kun je niet opgroeien. ,,Mijn broer Reijer had platen met zwarte muziek, zo ben ik in contact gekomen met dit genre. Van mijn ouders moest ik op pianoles, hierdoor heb ik twaalf jaar les gehad in klassieke muziek. Ik speel vooral op gehoor, iets wat in zwarte muziek erg belangrijk is. Je weet nooit hoelang een lied duurt, als het mooi is of goed gaat, duurt een song langer”, legt de inwoonster van Soest uit.

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.