Vrijdag musiceren Meike Simon (l) en Laura de Boer in de Paaskerk.
Vrijdag musiceren Meike Simon (l) en Laura de Boer in de Paaskerk. Privéfoto

Lunchconcert op vrijdag in de Paaskerk

22 maart 2022 om 06:41 Muziek

BAARN Iedere laatste vrijdag van de maand rond lunchtijd verzorgt Zin in Baarn een concert in de Paaskerk. Kom ook een keer langs voor een half uur prachtige muziek en voedsel voor de ziel.

Vrijdag 25 maart om 12.00 uur verzorgt het Baarnse duo Meike Simon (altviool) en Laura de Boer (viool) het lunchconcert. Deze twee muziekvriendinnen hebben elkaar gemist tijdens de coronaperiode.

Het werd tijd om de muziekkast in te duiken, op zoek naar mooie melodiën. Ze hadden erg veel zin om vooral weer samen te musiceren. Dit enthousiasme willen ze graag met u als Baarnaar delen. Deze muzikale dames van eigen bodem kennen elkaar inmiddels al flink wat jaren. Lange tijd hebben zij samen gespeeld in het orkest de Vegas Strings. Naast haar baan als manueel therapeut bij Intercure beoefent Meike de muziek op hoog niveau. Laura de Boer geeft vioolles aan de Baarnse muziekschool en werkt ook bij Vioolbouw van der Knaap. De dynamiek tussen deze twee dames neemt je als luisteraar mee. 

De muziekkeuze is gevallen op een gevarieerd programma door de tijd heen. Van barok tot laat romantiek. Van Anton Hoffmeister en François Devienne via Dmitri Sjostakovitsj tot een typisch Schotse lied. Anton Hoffmeister besloot na jaren een carrièreswitch te maken en rond 1780 was hij een van de meest populaire componisten van de stad. Laura en Meike laten u horen waarom dit zo was. Zo is ook de insteek bij Sjostakovitsj, Devienne en het typisch Schotse lied dat zij laten horen. Teveel om op te schrijven en te lezen maar vooral prachtig om te luisteren.

Vrijdag 25 maart om 12.00 uur in de Paaskerk aan de Oude Utrechtseweg 4a (toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage na afloop is welkom)

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie