Jack Visser (l) en Johan Bruinekool werken mee aan de tribute voor George Kooymans.
Jack Visser (l) en Johan Bruinekool werken mee aan de tribute voor George Kooymans. Hans Veltmeijer

Nationaal eerbetoon aan Kooymans

8 maart 2021 om 14:14 Muziek

BAARN Naast café Nieuw Baarn in de Nieuw Baarnstraat, De Verfrissing in de Oosterstraat, en De Speeldoos in de Rembrandtlaan doet de Pauluskerk donderdag 11 maart op de Brink mee aan het nationaal eerbetoon aan George Kooymans. Johan Bruinekool en Jack Visser van Stage Studio Light komen met een bakwagen naar het pleintje bij Gert-Wim Hogeveen om aan het eerbetoon mee te doen.

Donderdag om 17.15 uur wordt George Kooymans de oprichter van de wereldbekende rock band Golden Earring in het zonnetje gezet. Hij wordt 73 jaar. Onlangs werd bekend dat George Kooymans lijdt aan de progressieve zenuw- en spierziekte ALS. Daardoor zag de Haagse band, die decennia geleden op sportpark Ter Eem optrad, zich genoodzaakt met onmiddellijke ingang te stoppen

Als muzikaal verjaardagsgeschenk wordt de legendarische hit Radar Love ten gehore gebracht. In de toren van de Pauluskerk neemt beiaardier Bauke Reitsma plaats om Radar Love te spelen. De wereldhit wordt 'gedraaid' door deejay Jack Visser vanuit de bakwagen van Bruinekool in de Laanstraat.

Het bijzondere eerbetoon is georganiseerd door een groep Earring fans. In Baarn is fanatiek Earring fan Chris van Boeijen de initiatiefnemer. De dorpsgenoot heeft brede steun gekregen van liefhebbers van de Earring muziek in Baarn. Chris van Boeijen heeft medewerking gekregen van de stichting carillon Baarn, waarvan hij spontaan lid is geworden. ,,Fantastisch al die reacties. Dat het een mooi eerbetoon mag worden”, zegt Chris van Boeijen.

Landelijk wordt aan het eerbetoon meegedaan. Bijvoorbeeld in de thuisplaats van de Earring Den Haag. In het Haagse Zuiderpark maar ook bij hun thuis gaan veel fans Radar Love en andere hits van de Earring laten klinken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie