Jan en Tiny Kraaijeveld delen zestig jaar lief en leed

7 aug, 11:25 Mensen Melissa Hofland
Een foto samen met de burgemeester is er één voor het plakboek.
Een foto samen met de burgemeester is er één voor het plakboek.

BAARN Jan (83) en Tiny Kraaijeveld (84) zijn vandaag precies 60 jaar getrouwd. Afgelopen dinsdag werd dat alvast gevierd met taart én hoog bezoek, van burgemeester Mark Röell. Met groot plezier vertellen ze hem over het lief en leed dat ze samen deelden in al die jaren én hoe ze elkaar ontmoetten.

De twee kennen elkaar al van jongs af aan. Ze kerkten in dezelfde christelijke gemeenschap in Schiedam waar beiden geboren zijn en zo had de moeder van Jan zijn vrouw Tiny als kleine baby al in de armen. Hij werd zelf twee jaar later geboren in 1939. In de loop van de jaren, elkaar veel gezien op de zondagsschool en tijdens andere activiteiten, bleken ze elkaar wel leuk te vinden. Dat uitte zich onder meer wekelijks in het snel van de trappen sjezen als Tiny de boodschappen kwam brengen die zijn familie besteld had in de kruidenierswinkel van haar en haar moeder. Hij hielp Tiny dan met de zware en minder zware dozen. Als ‘ie maar even kon helpen. Op 17-jarige leeftijd vroeg Jan keurig de goedkeuring van haar moeder en eigen ouders om met..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.