Een verhaal dat verteld moet worden

9 nov, 12:00 Mensen Familie Jansen
Het eerste raambezoek in coronatijd, moeder en dochter geven een 'high five' door het raam. Er was op dat moment overigens geen coronauitbraak in het Larense verpleeghuis.
Het eerste raambezoek in coronatijd, moeder en dochter geven een 'high five' door het raam. Er was op dat moment overigens geen coronauitbraak in het Larense verpleeghuis.

BAARN Nu de coronacijfers weer oplopen en maatregelen weer worden aangescherpt, vindt de oud-Baarnse Maaike Jansen (48) het belangrijk dat het verhaal van haar vader verteld wordt. Ze doet een oproep voor een menselijk beleid in de zorg, ook in tijden van crisis, waarbij zieken en familie ook een stem blijven houden. 

Het is april 2020 als in Nederland het coronavirus oprukt. Niemand weet waar hij aan toe is. Steeds helderder wordt dat we allemaal voorlopig zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Per 19 maart 2020 gaan de verpleeghuizen op slot. Hulp thuis voor zieken en anderen die dat nodig hebben, staat plotsklaps stil. Het is de tijd dat er voor de vader van Maaike Jansen, Johan Jansen, voor velen in Baarn bekend als directeur van de Nieuw Baarnsche school, geen andere weg te gaan is dan opname in een verpleeghuis.

Maaike: ,,Het was niet vol te houden zonder de hulp thuis. Dit was een hele moeilijke beslissing, er werd met zorg voor hem gezorgd. Maar toen moest mijn vader met urgentie worden opgenomen in een verpleeghuis in Laren.”

ALZHEIMER Jansen lijdt..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.