Safi Ibrahim bij zijn kookpan van honderd liter.
Safi Ibrahim bij zijn kookpan van honderd liter. Pieter Schut

Waterpan activeerde de rookmelders

16 april 2021 om 12:09 Mensen

BAARN Met een glimlach staat Safi Ibrahim weer boven zijn kookpan met honderd liter water. Alleen de geforceerde voordeur van zijn restaurant Saf’s Grill-BBQ herinnert nog aan de calamiteit in de nacht van dinsdag op woensdag.

Ibrahim: ,,Ik ben dom geweest. Ik ben vergeten het gas onder de pan uit te draaien toen ik ’s avonds weg ging. Wel schakelde ik de afzuiging uit. De pan bleef stomen en de waterdamp zette uiteindelijk de rookmelders in werking.”

De bewoners boven de winkel schrokken zich rot in het holst van de nacht. Van het één kwam het ander. Brandmelding in een grillroom terwijl er mensen boven slapen, leidde tot een groot alarm. De brandweer brak de voordeur open en de politie haalde Safi uit zijn bed met de mededeling dat zijn zaak in de brand stond. Ibrahim: ,,Het bleek dus een pan met stomend water te zijn. Er is geen schade, iedereen is geschrokken, maar de bewoners konden vrijwel direct terug in hun appartementen.”

Hij laat de enorme pan in zijn keuken zien waar de voorbereidingen worden getroffen voor zijn specialiteit: spareribs.

Heeft hij ook last van de corona beperkende maatregelen? ,,Eigenlijk niet als ik eerlijk ben. Ik moest het eigenlijk altijd al hebben van bestellen en bezorgen en dat kan nog steeds. Hier kan overigens wel gegeten worden wanneer de corona voorbij is, maar het bestellen en bezorgen is veel groter. Dat gaat gelukkig gewoon door in deze tijden. Overigens hoop ik wel dat het allemaal voorbij gaat, met die lockdown, dat is beter voor iedereen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie