Marsha de Munnik zamelt zaterdag geld in voor de hulp aan jongeren met psychische problemen.
Marsha de Munnik zamelt zaterdag geld in voor de hulp aan jongeren met psychische problemen. Baarnsche Courant

Last Man Standing in Baarn

30 oktober 2020 om 15:30 Mensen

BAARN Drie uur staat Marsha de Munnik zaterdagmiddag op een boomstronk voor het station in Baarn. Het is onderdeel van de landelijk actie Last Man Standing.

Doel is 100.000 euro op te halen voor met name jongeren die kampen met psychische problemen. De drie voorgaande edities van Last Man Standing waren in de Markermeer waarbij de deelnemers zes uur op palen in het water stonden. Door de coronabeperkingen is de deelnemers nu gevraagd om iets zelf te ondernemen. Marsha de Munnik woont net vijf weken met haar partner in Baarn. Ze wilde al jaren meedoen, maar het kwam er nooit van. De vader van Marsha was psychiatrisch patiënt. Het heeft haar jeugd voor een groot deel bepaald. Het had een enorme impact, ook toen ze ouder werd. Tien jaar geleden overleed hij. Het half jaar daarvoor was voor Marsha erg waardevol. Door de afbouw van medicijnen had hij heldere momenten en kon ze echt met hem praten. Zeker in deze coronatijden moet er meer aandacht zijn voor mensen met psychische problemen. Marsha: “Schaam je er niet voor. Praat er over. Vroeger was er nauwelijks hulp nu wel. Ze wilde per se niet thuis de uitdaging volbrengen maar ergens in de publieke ruimte. Het station lijkt haar een uitgelezen plaats. Ze heeft al een stevige boomstronk geleend waarop ze tussen twaalf en drie uur door gaat brengen. De challenge wordt op internet uitgezonden en haar partner probeert opnamen te maken in Baarn. De afgelopen maanden zijn alle vrienden en familieleden benaderd om Marsha te steunen. Haar moeder is een van haar grootste fans en heeft ook weer haar netwerk attent gemaakt op de actie. Ze hoopte 350 euro binnen te halen, maar de teller staat al ver voorbij de 1100. Het nieuwe richtbedrag is nu 1250 euro.

De Munnik woont nog maar enkele weken in Baarn. Ze begint net een beetje te wennen, maar heeft nog geen supporters kunnen benaderen. Op de lijst prijkt alleen de verhuurder van haar huis. Marsha: ,,Ik zet een doos bij de boomstam zodat iemand die dat wil nog een gift kan doen. Alle kleine beetjes helpen. Landelijk zitten we nu al over de honderdduizend euro.”

door Eugene Leenders

Eugene Leenders
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie