Afbeelding
ELIZABETH WATTIMENA

Drukte bij de Luisterlijn door vakantieperiode

6 augustus 2023 om 08:30 Maatschappelijk

BAARN De drukte bij de Luisterlijn houdt aan, en helemaal nu tijdens de vakantieperiode. ,,Doordat bij veel mensen het gevoel van eenzaamheid toeneemt in de zomervakantie, en vrijwilligers ook genieten van een welverdiende vakantie, is het flink aanpoten om alle oproepen te beantwoorden”, zegt Yvon Schmitz, trainer en begeleider bij de Luisterlijn. De landelijke organisatie, die 24/7 een luisterend oor biedt via telefoon, chat en mail, roept dan ook op naar elkaar te blijven omzien. ,,Oprechte aandacht en interesse kunnen een groot verschil maken voor anderen. Juist in deze periode.”

In de zomerperiode gaan veel mensen weg, of ze gaan buiten leuke dingen doen. Voor anderen kan deze periode (extra) eenzaam voelen. Verbinding en een goed gesprek kunnen dan écht helpen. Dat weten de vrijwilligers bij de Luisterlijn als geen ander. Zij spreken dagelijks, dag en nacht, mensen die eenzaam zijn. Eenzaamheid is de grootste (achterliggende) reden waarom mensen contact zoeken met de Luisterlijn. 

Schmitz merkt op dat (zomer)eenzaamheid niet alleen onder ouderen voorkomt, maar ook onder jongeren. ,,Dat horen we in de gesprekken. Wel zien we dat relatief meer jongvolwassenen gebruikmaken van onze chatdienst.” Hoewel er bij de Luisterlijn veel vrijwilligers dienstdoen, blijft de vraag hoog. De Luisterlijn is daarom altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die een luisterend oor willen bieden. Kijk voor informatie en aanmelden op www.deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk.

Bij de Luisterlijn kan iedereen je 24/7 terecht voor een luisterend oor via 088-0767000 of chatten via www.deluisterlijn.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie