Chantal Majoor voor de Wintertuin in het Cantonspark
Chantal Majoor voor de Wintertuin in het Cantonspark Baarnsche Courant

De Wintertuin als relaxplek

26 april 2023 om 21:30 Maatschappelijk

BAARN De enorme palm in de Wintertuin is mooi, maar het moet groener worden. Veel, veel groener. De sfeer van de botanische kas mag terug.

Chantal Majoor weet wat ze wil. De Wintertuin is de perfecte locatie voor haar Harmony House. Een relaxte plek waar het fijn is om op adem te komen. 

RENDABEL

Het is geen bevlieging. Majoor heeft een flinke loopbaan in de financiële wereld. Investeren in ‘wellbeing’ is rendabel. Tenminste wanneer je het goed aanpakt. 

Dat begint met de juiste plek en vervolgens een uitgekiend bedrijfsplan. De onderneemster was al een tijdje bezig met haar Harmony House toen een Baarnse vriendin begin dit jaar vertelde over de exploitatieproblemen van de monumentale Wintertuin in het Cantonspark. 

Ze nam een kijkje en was verkocht. De sfeer, de plek in het park, midden in Nederland. Inmiddels staat er een team om haar plan te verwezenlijken en is er veelvuldig contact geweest met de gemeente. Chantal Majoor: ,,Ik ben al diverse keren op bezoek geweest. Heb zowel mijn plannen voorgelegd aan wethouder Steven de Vries als zijn ambtenaren. Deze week heb ik contact gehad met Angelique Bosch van Drakestein en andere bestuursleden van de Vrienden van het Cantonspark. Ik heb gemerkt dat er in onze samenleving steeds meer behoefte is aan plekken waar mensen zich kunnen terugtrekken en tot rust kunnen komen. Het moderne leven is vaak hectisch en stressvol, en het is belangrijk om af en toe een moment voor jezelf te nemen, in harmonie te komen.”

GEJAAGD

 ,,Ik sta zelf al 20 jaar vol in het bedrijfsleven, de financiële sector zelfs, en heb zelf gemerkt wat het effect is als je je dag in dag uit gejaagd voelt, niet meer oprecht kunt zien wat voor moois er allemaal om je heen is en niet meer echt kunt genieten van wat je doet, maar had ook een scala aan gezondheidsklachten. Ik heb zelf het effect mogen ervaren als je ineens even te tijd neemt om, om je heen te kijken, vogels hoort fluiten, bloemen en planten ziet, echt kunt genieten van een kop koffie of een heerlijke maaltijd. Echt even bewust genieten, stilstaan bij wat je denkt, voelt, ziet, ruikt, ervaart. Rust. Even een momentje voor jezelf. Als je hier echt even ruimte voor maakt sta je verbaasd over de kalmte die het je kan geven. Ik ben hier zo van geïnspireerd geraakt dat ik dit graag wil delen en uitdragen. Ook binnen mijn vakgebied waar ik altijd grote trajecten hebt gedraaid en aan de voorgrond heb gestaan van innovatie, ben ik me nu aan het richten op wellbeing, en deze behoefte is enorm.

FLEXIBEL

Inmiddels is ze al met haar horecapartner wezen kijken en ook specialisten op het gebied van architectuur en duurzaamheid hebben haar al van advies voorzien. Met niet al te ingrijpende middelen moet het lukken om het pand geschikt te maken als Harmony House. Het gaat vooral om een flexibele indeling waardoor de ruimten zowel voor een-op-een sessies als groepjes gebruikt kunnen worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie