Afbeelding

Wethouder Prakke op scholen; Hart onder de riem voor Baarnse scholen

17 maart 2023 om 15:07 Maatschappelijk

BAARN Zeven basisscholen, de Waldheim Mavo en Het Baarnsch Lyceum kregen donderdag bezoek van wethouder Hugo Prakke en twee onderwijsambtenaren.

Prakke: ,,We willen kijken hoe het gaat, horen wat er speelt en spreken over hoe de samenwerking tussen scholen en gemeente nog beter kan. En we willen leerkrachten een hart onder de riem steken, omdat er veel van hen wordt gevraagd.”

Het schooljaar 2022-2023 is voor scholen intensief. Ze hebben te maken met onder meer de na-effecten van corona, een lerarentekort en een grotere stroom van nieuwkomers in het onderwijs, waaronder de Oekraïense kinderen die in Baarn verblijven. 

Naast onderwijs hebben meer kinderen (en soms ook hun ouders) extra begeleiding en ondersteuning nodig. Tegelijk zijn er wachtlijsten in de hulpverlening. In deze omstandigheden wordt er een groot beroep gedaan op leerkrachten en schoolleiding.

Als symbool van het ‘hart onder de riem’ voor de scholen, is door wethouder Prakke een poster uitgereikt met een inspirerende tekst. Meestal sprak Prakke met de schooldirectie maar bijvoorbeeld bij de Waldheim Mavo ging hij ook in gesprek met het team en directeur De Graaf (foto). Zo hoorde de wethouder dat er bij elke school wel zorgen zijn of twee of drie kinderen in benarde posities de juiste hulp krijgen. Prakke: ,,Bij elkaar opgeteld zijn dat toch ruim 20 kinderen. We gaan onder andere met het Lokaal Team kijken of we daar iets aan kunnen doen.”


Afbeelding
Hugo Prakke en Waldheimmavo directeur de Graaf.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie