Het Indisch monument in het Amaliapark op het Stationsplein in Baarn.
Het Indisch monument in het Amaliapark op het Stationsplein in Baarn. Comité 4 en 5 mei Baarn

Indië Herdenking in Baarn op maandagavond 15 augustus

5 augustus 2022 om 18:28 Maatschappelijk

BAARN Het Comité 4 en 5 mei Baarn organiseert de Indië Herdenking op het Stationsplein, openbaar toegankelijk voor publiek. De herdenking is op maandagavond 15 augustus en belangstellenden zijn welkom vanaf 19.15 uur. De plechtigheid begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur. De plechtigheid wordt live uitgezonden via RTV Baarn en Baarn FM. 

Tijdens de herdenking wordt stilgestaan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden en worden alle slachtoffers van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van Nederlands-Indië herdacht.

Het programma in Baarn omvat een toespraak van Steven de Vries (tweede loco-burgemeester van Baarn) en Glenn Bloemberg vertelt zijn oorlogsverhaal. Désirée de Koster uit Baarn draagt een eigen gedicht voor. Het koor van de Maria Koninginkerk zingt onder andere het Indische Onze Vader en de muzikale omlijsting wordt live verzorgd door de Eastern Collection Band.

Aan het einde van de ceremonie is er gelegenheid om bloemen te leggen. Speciale aandacht is er voor het leggen van een vilten Melatikrans, die in de afgelopen weken door een twintigtal inwoners van Baarn is gemaakt. De Melati is de Indische jasmijn, het symbool voor respect, betrokkenheid en medeleven.

Op het Stationsplein in Baarn zijn er tijdens de herdenking zitplaatsen op het grasveld bij het monument. Na afloop is de mogelijkheid om met elkaar na te praten waarbij koffie/thee en spekkoek wordt aangeboden.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie