Ouderen halen herinneringen op met muziek in Lage Vuursche

3 jul, 13:53 Maatschappelijk Christine Schut
De ouderen genieten met volle teugen.
De ouderen genieten met volle teugen.

LAGE VUURSCHE ,,Dit is een zinvolle dagbesteding, hier kunnen onze cliënten met elkaar praten.” Stagiaire Sheama uit Amersfoort is gistermiddag één van de begeleiders van de bezoekers van de inloopmiddag voor ouderen in Lage Vuursche. Het is alweer de derde bijeenkomst van dit seizoen, georganiseerd door Stichting Welzijn Bewoners Lage Vuursche. Tevens de laatste voor het zomerreces. Locatie is restaurant Het Vuursche Bos.

Welzijnbestuursleden Karin van den Berg en Frits Visser ontvangen de bezoekers en voorzien ze van een welkomstdrankje en een aangeklede cakeversnapering. Buiten is het drukkend warm, binnen is de temperatuur aangenaam.

Voor Sheama (21) is het de tweede keer dat ze haar cliënten van Silverein begeleid naar de inloopmiddag. Ze werkt op de dagbesteding. ,,De eerste keer dat ik hier was, was voor mij emotioneel. Ik zag een oude meneer die dementeerde. Hij deed mij denken aan mijn eigen vader die ook oud is.” Sheama is daarna cursussen gaan volgen hoe om te gaan met deze doelgroep. Het gaat haar inmiddels goed af. Liefdevol begeleidt ze een dame naar een tafel. ,,Voor onze cliënten is dit een mooie middag, als zij liedjes herkennen

Veel bezoekers ..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.