Afbeelding
Rechtswinkel

Rechtswinkel Baarn: ‘Met recht genomineerd’

Maatschappelijk

BAARN Eén keer in de week, op dinsdagavond, staan de twaalf vrijwilligers van Stichting Rechtswinkel Baarn bij toerbeurt klaar om inwoners van juridisch advies te voorzien. Ook zij zijn verrast met de nominatie voor de Baarnse Vrijwilligersprijs 2022.

,,We zijn super blij, en trots, maar ik denk ook dat we met recht genomineerd zijn. De spreekuren lopen wekelijks vol. Er is behoefte aan ons advies en we hebben het gevoel dat we echt kunnen helpen met functioneel en makkelijk bereikbaar advies. Dat we genomineerd zijn, voelt als erkenning”, meldt Josephine Tijssen van het bestuur van de Rechtswinkel. 

Normaal gesproken is er op dinsdagavond een vrij inloopspreekuur. Tijssen: ,,Maar het afgelopen jaar zijn we door de corona met afspraken gaan werken. Mensen kunnen zich aanmelden via onze website. Daar maken we een roostertje. Die verandering heeft het één en ander aan extra werkzaamheden mee gebracht. We hebben bijvoorbeeld de website moeten ombouwen. Door de avondlockdown kwam ook echter deze nieuwe aanpak in het gedrang. We wilden niet wéér dicht moeten zoals in de eerste twee lockdowns vorig jaar. We zijn toen gaan uitproberen hoe een telefonisch spreekuur werkt, al dan niet via videoverbinding. In deze dingen zie je al hoe gemotiveerd we zijn om er te zijn voor onze mede Baarnaars.”

Voor dat telefoneren is eigenlijk meer geld nodig. ,,We opereren met een klein budget. De subsidie die we jaarlijks krijgen is net genoeg voor de huur van onze ruimte. Nu doen we de telefonische spreekuren via onze eigen gsm’s, en draaien we dus zelf voor de kosten op. Het liefst zouden we twee of drie nieuwe gsm’s aanschaffen voor dit werk. Daar hebben we nu de middelen niet voor. Als we de Vrijwilligersprijs mogen winnen, wel. Dus, je snapt wel hoe graag we willen winnen. Het zou onze organisatie ook in één keer toekomstbestendiger en nog professioneler maken. Wat er allemaal nog gebeurt rondom het coronavirus, we kunnen dan te allen tijde onze dorpsgenoten bijstaan met juridisch advies”, aldus Tijssen. 

Tijssen is al super blij met de publiciteit die de nominatie nu al brengt. ,,We kunnen ons laten horen en zien. Meer naamsbekendheid kweken. Wie weet wat het op mag leveren.”

door Melissa Hofland

Het is aan de inwoners van Baarn om te stemmen op hun favoriete kandidaten. Is Rechtswinkel Baarn uw favoriete kandidaat? Stem dan. Dit kan tot en met 31 december 2021 via baarn.nl/cultuurprijs en baarn.nl/vrijwilligersprijs. De winnaars worden bekendgemaakt op 11 januari tijdens de digitale nieuwjaarsuitzending van de gemeente.

advertentie
advertentie