Afbeelding
Gasarc

Inzamelingsactie gestart voor sportproject in Sri Lanka

23 december 2021 om 15:15 Maatschappelijk

BAARN Drie studenten van Hogeschool Windesheim in Zwolle, waaronder de 22-jarige Nick Buren uit Baarn, gaan in februari voor vier maanden naar Sri Lanka. Ze gaan daar vrijwilligerswerk doen, waarbij ze zich bezighouden met het aanbieden van beweegactiviteiten. Ook geven ze voorlichtingen over sport en gezondheid aan de bevolking. Zij zijn een inzamelingsactie gestart om de organisatie waar zij vrijwilligerswerk gaan uitvoeren, te steunen.

Nick studeert sportkunde aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Samen met twee anderen vertrekt hij in februari naar de andere kant van de wereld. Zij gaan in Sri Lanka, namens de organisatie Gasarc, sport- en beweegactiviteiten aanbieden en voorlichtingen geven over sport en gezondheid. 

Van schoolkinderen tot aan kantoormedewerkers, de hele bevolking zal leren hoe belangrijk sport en gezondheid is naast al dat harde werken en studeren. Gasarc is een kleine organisatie gevestigd in Gampaha. Hun doel is het bereiken van een actieve en gezonde Sri Lankaanse bevolking en leren hoe zo te leven, met beweging als belangrijkste remedie. 

ONGELIJKHEID VERKLEINEN ,,Het lijkt mij het mooiste om met mijn kennis over sport de mensen gelukkiger te maken en gezonder te laten leven’’, vertelt Nick Buren. Dit doel willen ze onder andere bereiken met de sport korfbal. Deze balsport is een ‘mixed gender’ sport, waarbij er mannen en vrouwen gemixt in een team zitten. Op deze manier hopen ze de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen te verkleinen. Om dit allemaal waar te maken, is het groepje een inzamelingsactie gestart. Met het opgehaalde geld willen ze de organisatie Gasarc steunen, waardoor deze een nieuwe sportuitrusting kunnen kopen. 

NIEUWJAARSDUIK Ook hebben de drie studenten een challenge aan deze inzamelingsactie verbonden: Op 1 januari duiken zij het koude water in. Voor elke euro die ze binnen halen, blijven ze een seconde langer in het water. De organisatie probeert met het geld de bevolking te laten ervaren en leren in een kwaliteitsvolle en prettige omgeving. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie