Als bij u een gat in het wegdek zit, zorgt Marijke ervoor dat het wordt gerepareerd. (archieffoto)
Als bij u een gat in het wegdek zit, zorgt Marijke ervoor dat het wordt gerepareerd. (archieffoto) Caspar Huurdeman

Marijke Helwegen ombudsman Baarnsche Courant

16 oktober 2020 om 13:59 Maatschappelijk

BAARN Marijke Helwegen is nooit te beroerd om iemand te helpen. Daarom aan u de vraag: Wat is er mis in Baarn en verdient haar aandacht? Misschien een gekke vraag, maar de Baarnsche Courant heeft, na rijp beraad, Marijke bereid gevonden om als ombudsman voor de abonnees van de Baarnsche Courant op te treden. Of ombudsvrouw in dit geval. Iedereen die abonnee is van de Baarnsche Courant, kan gebruik maken van haar diensten.


De Nationale Ombudsman kunt u inschakelen als u een klacht heeft over de overheid. De Baarnse ombudsman is er voor klachten over allerlei instanties. Maar niet alleen klachten. Ook als u hulp nodig heeft, kunt u een beroep doen op Marijke. Bijvoorbeeld als u tips wilt over de verzorging van uw huisdier, iemand zoekt die u kan helpen of als u wilt weten hoe u een bepaald gerecht klaarmaakt, Marijke staat paraat. ,,Een service die past in een vorstelijk dorp”, aldus de Baarnse mediapersoonlijkheid. ,,Ik ben geïnteresseerd in mensen en emoties. Als ik zelf een conflict heb, wil ik dat zo snel mogelijk oplossen, er niet mee blijven zitten. En ook als ik hulp nodig heb, wil ik dat dat snel wordt geregeld”, legt ze haar beweegredenen uit om deze functie geheel belangeloos te bekleden.

Zoals veel Baarnaars wel weten, is Marijke Helwegen heel toegankelijk. ,,Ik vind dit een interessante functie, die hoort bij Baarn. Ik hoop dat Baarnaars hier fijn samenleven. Baarn is een sympathieke gemeente. Er gebeuren uiteraard weleens dingen die niet horen, maar de criminaliteit is niet te hoog, denk ik. De meeste mensen hanteren wel de juiste normen en waarden, waar ik voorstander van ben. Ik kan met iedereen overweg ongeacht afkomst, religie, opleiding en geaardheid. Daarnaast ben ik een supporter van de Baarnsche Courant en help ik graag nu deze krant het door de coronacrisis moeilijk heeft.”

U kunt uw probleem of hulpvraag mailen naar baarnschecourant@bdu.nl. Als wij uw hulpvraag selecteren, komt Marijke met een redacteur van deze krant bij u langs om het probleem te inventariseren. Vervolgens gaan we onderzoeken wie het probleem voor u zou kunnen oplossen, uiteraard zal Marijke die instantie voor u benaderen.

U moet er dus geen bezwaar tegen hebben dat uw hulpvraag in de Baarnsche Courant, op haar website en social media, wordt gepubliceerd, noch op de instagrampagina @marijke_helwegen_officieel van Marijke Helwegen en haar Facebookpagina @marijkehelwegen.

Wij denken aan organisaties die vrijwilligers zoeken, verenigingen die een klus geklaard willen hebben, de stoeptegel bij u in de straat die gevaarlijk scheef ligt en waar niemand iets aan wil doen, iemand die gezelschap zoekt of iets wil organiseren. Burenruzies, conflicten of problemen waarbij professionele hulp gewenst is, nemen wij niet in behandeling en zullen wij doorsturen naar de betreffende instantie.


door Christine Schut

Marijke Helwegen: 'Een service die past in een vorstelijk dorp'
Afbeelding
Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie