Het team dat werkt aan de Baarnsche Courant bij de start van het jubileumjaar.
Het team dat werkt aan de Baarnsche Courant bij de start van het jubileumjaar. Caspar Huurdeman

Verbind Baarn in oprichting; bestuur staat in de startblokken

20 september 2020 om 07:11 Maatschappelijk

BAARN ,,Als je afgelopen woensdag de Baarnsche courant weer leest en je ziet de hoeveelheid informatie die de redactie verzamelt en keurig ingedeeld de lezers aanbiedt, dan besef je weer hoe leeg het zou zijn als dit medium niet meer in Baarn zou verschijnen. Niet dat het nu aan de orde is. De vooruitzichten voor de courant zijn goed. Er is wel meer geld nodig voor het op peil houden van de inhoud en aantallen abonnees.

Natuurlijk, een aantal inwoners zeggen niets te missen, maar velen zijn het daar helemaal niet mee eens. En zij zijn veelal abonnee en houden deze Baarnse community met hun lidmaatschap ook in stand. De courant informeert en brengt mensen bij elkaar. Dat besef ebt weleens weg, maar het informeren van inwoners over Baarn, brengt velen bij elkaar. Ook als het kleine groepen zijn.

Dat verbinden van mensen is de ook voor een uitgever als de BDU een groot goed en daarom is de Stichting Verbind Baarn in oprichting en zal deze in oktober het licht zien.

Deze stichting wil middelen uit de gemeenschap bijeenbrengen ten dienste van de lokale media in de meest brede zin. De stichting vraagt uitgever BDU een periodiek voorstel ter besteding van deze middelen en bepaalt daarnaast zelf waaraan de gelden kunnen worden besteed. Dat kan ook zijn een advertentiecampagne voor de Coöperatie of verstrekken van abonnementen aan instellingen of verenigingen.

Maar ook ondersteuning van initiatieven die nieuws op leveren. Kortom een flinke steun in de rug om het nieuwsblad in leven te kunnen houden. Om bij te dragen aan deze Stichting is een abonnement niet nodig, maar wel de mogelijkheid om met een bedrag van éen, vijf of tien euro op makkelijke wijze bij te dragen. De campagne is in voorbereiding alsmede de sympathieke en eenvoudige manier van betalen.

Harry Helwegen (foto) gaat het voorzitterschap op zich nemen en Johan Grims is penningmeester. Dick Naafs is secretaris. Een ervaren driemanschap gesteund door een niet minder ervaren Comité van Aanbeveling: Wil de Vrey, Lisette de Weijer, Irene de Jong, Lied Borgman, Mariska de Koning, Frits Visser, Bart Sonnenberg, Coen de Rooij, Henk van Esch, Ron Groen, Ronald Zanoli en Bert Kranendonk.

De Baarnse Notarissen zijn bereid de oprichting te regelen en als de inschrijving bij de kamer van Koophandel en rekeningnummer binnen zijn, hoopt de Stichting velen bereid te vinden hun lokale Nieuwsblad, De Baarnsche Courant even goed door de winter heen te helpen.”

Dick Naafs
Uitgever Baarnsche Courant

Uitgever Dick Naafs.
Harry Helwegen.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie