Het eerstvolgende Alzheimer Café is maandag 21 oktober.
Het eerstvolgende Alzheimer Café is maandag 21 oktober. Christine Schut

Casemanager dementie bij Alzheimer Café in De Leuning

15 oktober 2019 om 08:44 Maatschappelijk

BAARN Minister de Jonge (VWS) noemt de casemanagers dementie 'Helden achter de voordeur'. Een casemanager is een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie én hun naasten. Een casemanager informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert en regelt zorg. Zo helpt de casemanager om te gaan met de ziekte en met de gevolgen ervan in het dagelijks leven. Een casemanager wordt vaak gezien als steun en toeverlaat.

In het Alzheimer Café op maandagmiddag 21 oktober geeft een casemanager uit Baarn en Soest informatie over wat zij kan betekenen. in ontmoetingscentrum De Leuning aan de Oranjestraat wordt ingegaan op het begeleiden van een persoon met dementie vanaf de diagnose tot aan opname in een verpleeghuis of overlijden. Ook is de casemanager een luisterend oor en aanspreekpunt voor de mantelzorger en helpt bij de weg vinden in alle wetten, regels en zorgmogelijkheden. Ook wordt besproken hoe een casemanager dementie aan te vragen en de financiële vergoeding van de verzekering.

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun naasten en andere belangstellenden. Het Café vindt plaats in De Leuning, De zaal is geopend vanaf 13.30 uur. Het programma is van 14.00 tot 15.30 uur. Toegang en drankjes zijn gratis. U bent van harte welkom. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de coördinator: Ieke Wagemakers, i.wagemakers@alzheimervrijwilligers.nl of tel. 06-510 99 335. Of via het secretariaat van Alzheimer Nederland, afdeling Amersfoort en omstreken Amersfoort@alzheimer-nederland.nl Volg ook op: Twitter:@AN_Amersfoort www.facebook.com/AlzheimerNederlandAmersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie