Cor de Vries zet zich enthousiast in voor de buurtbieb van Lokaal-O.
Cor de Vries zet zich enthousiast in voor de buurtbieb van Lokaal-O. Melissa Hofland

Lokaal-O vraagt om boeken: ‘Geef boeken een tweede kans’

18 maart 2024 om 14:45 Maatschappelijk

BAARN Cor de Vries, 72 jaar, voormalig bibliothecaris bij de Baarnse openbare bibliotheek, is woensdag naar het inloopspreekuur van de Baarnsche Courant getogen. Hij wil graag een oproep doen voor boeken voor de buurtbieb en minibieb van Lokaal-O.

,,We willen graag goed uitziende boeken. Kinderboeken en jeugdboeken en voor de volwassenen romans. Tevens informatieboeken over allerlei onderwerpen, zoals hobby, tuinieren, koken, reizen, reisgidsen, flora en fauna, kunst, antiek, biografieën, land- en volkerenkunde, geschiedenis, opvoeding, zelfhulpboeken, spiritualiteit, Baarn, Eemland, enzovoorts. Geen kapotte, vergeelde boeken. We nemen ook geen tijdschriften en encyclopedieën of series aan. Studieboeken voor de middelbare school, hbo of universitaire opleidingen zijn niet bruikbaar. Geef uw boeken een tweede kans, een tweede leven”, is het devies van De Vries.

BUURTBIEB

Hij nodigt alle Baarnaars uit om op woensdagmiddag tussen 14.00 uur en 17.00 uur eens langs te komen bij de buurtbieb van Lokaal-O in het Poorthuis aan de Kerkstraat 28. De Vries: ,,Er staan vrijwilligers klaar om boeken aan te nemen. Ook kunnen gratis boeken worden geleend. Er staat altijd koffie en thee klaar.” 

MINIBIEB

De buurtbieb werkt nauw samen met de minibieb, die buiten naast de ingang van het Poorthuis staat. De minibieb zit in een bruin tuinhuisje en is altijd te openen. 

Na gebruik altijd weer sluiten op de knip

,,Na gebruik altijd weer sluiten op de knip. Ook zijn in deze kast dvd’s te leen en er zijn enige Engelse, Franse en Duitse romans.” 

In Baarn zijn volgens De Vries inmiddels 65 minibiebs. De minibiebroute is verkrijgbaar bij Lokaal-O. De Vries: ,,Het is erg leuk deze route eens te wandelen of te fietsen en ondertussen interessante boeken te ontdekken.” De Vries, maar ook Sascha van Tetterode en Jacqueline Valk zijn de belezen coördinatoren van de buurtbieb en minibieb van Lokaal-O.

ACTIVITEITEN

Cor de Vries promoot ook nog even graag de activiteiten van Lokaal-O. ,,Er is veel leuks en interessants te doen bij Lokaal-O. En je ontmoet er heel veel mensen. Het is een plek voor alle Baarnaars en voor nieuwe initiatieven.” 

Alle activiteiten zijn te vinden via de website www.lokaal-o.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie