Afbeelding
Theater de Speeldoos

20 jaar werk van Bertheke Kemper te zien in Theater de Speeldoos

24 augustus 2022 om 19:36 Kunst

BAARN In Theater de Speeldoos is tot en met maandag 3 oktober een expositie met werk van Bertheke Kemper-Post  te zien. Zij is geboren in 1941 in Friesland en groeide op in Eindhoven. Na haar opleiding tot diëtiste in Amsterdam, werkte ze 10 jaar als onderzoeks-diëtiste bij TNO-Voeding in Zeist. In 1989 promoveerde ze in Wageningen op het proefschrift ‘Nutrition in Adolescence’. Als voedingskundige werkte ze tot aan haar pensioen bij het Amsterdamse Groei en Gezondheids Onderzoek, op de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Sinds de jaren negentig heeft zij schilderen als hobby gekozen. Het begon met een cursus Japans/Chinees schilderen met kwast en zwarte inkt. Daarna volgden verschillende cursussen voor het maken van aquarellen en werken met pastelkrijt. 

VOGELS EN DIEREN Haar geliefde onderwerpen zijn vogels en dieren, vooral ‘wilde’ dieren die ze tijdens vakanties fotografeerde in Afrika en Azië. Onder leiding van Herman Tjepkema (Hilversum) begon zij te experimenteren met olieverf en op de Gooise Academie volgde ze portretles van Nikki van Es (Laren). De kunstwerken zijn een keuze uit haar werk van de laatste 20 jaar.

Deze expositie is tot en met maandag 3 oktober te zien in de gangen van Theater de Speeldoos tijdens de openingstijden: op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur; in de avonden en weekenden tijdens (film)voorstellingen en andere activiteiten. Adres: Rembrandtlaan 35, 3741 TA Baarn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie