Business shoot;
portret; vrouw
Business shoot; portret; vrouw Mirella Boot

Fotoserie Vintage met jongeren ‘van hier’ bekroond

18 november 2021 om 07:05 Kunst

BAARN De Baarnse fotografe Mirella Boot (51) werkte de afgelopen jaren aan een bijzondere serie genaamd Vintage. Hiervoor zette ze veelal jongeren uit Baarn, Lage Vuursche en Soest op de foto in jaren ‘30 stijl. Zij zag haar inspanningen deze maand bekroond met de gerenommeerde kwalificatie Zilver Master.

Door de coronauitbraak in 2020 werd de serie die Boot voor ogen had, nog een flinke uitdaging. ,,Het begon met een opdracht van een klant die een feestje aan het organiseren was en daarvoor als ‘teaser’ foto’s van haar gezin in jaren ‘30 stijl wilde hebben. Dat was zo leuk om te doen dat ik besloot er een serie van te maken die ik ook zou insturen voor de kwalificatie.” Boot verdiepte zich in foto’s uit die tijd. ,,De houdingen zijn anders, lichtgebruik, de sfeer, maar ook de types. Ik heb gebruik gemaakt van modellen uit mijn directe omgeving. Het was super inspirerend om de jeugd van tegenwoordig in een oud jasje of jurkje te steken en ze mee terug te nemen in de verleden tijd. Ze wisten zich over te geven aan de door mij gevraagde sfeer van weleer en de soms iets wat vreemd aanvoelende poses en looks die daar bij horen.” Styling van kleding en haar gaf Boot in eerste instantie uit handen. ,,Maar door corona moest ik het uiteindelijk toch zelf doen. Ik had al in 2020 willen meedoen voor de kwalificatie, maar dit werd door corona gecanceld en toen was het afwachten tot 2021. Een lang, wat stroperig, artistiek proces werd het zo. Ik heb mezelf regelmatig een schop onder de kont moeten geven, maar gelukkig uiteindelijk bekroond met dé kwalificatie waarmee ik kan laten zien dat ik echt een goede fotografe ben.”

Eens per jaar kunnen professionele fotografen uit Nederland op gaan voor de Master kwalificaties. Deelnemers leggen voor de Zilver Master kwalificatie een serie van 20 beste foto’s voor aan een internationale vakjury. De beelden worden onder andere beoordeeld op kwaliteit, techniek, impact, fotografische creativiteit en onderscheidend vermogen. Pas wanneer daaraan voldaan is, mag de kandidaat zich Zilver Master noemen. 

Meer info: www.mirellaboot.nl

Door Melissa Hofland

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie