Het bekende 'Zelfportret met aapje' van Frida Kahlo.
Het bekende 'Zelfportret met aapje' van Frida Kahlo. Onbekend

Marion Kraus geeft lezing over Frida Kahlo

26 september 2021 om 14:00 Kunst

BAARN Marion Kraus verzorgt dinsdag 26 oktober bij Volksuniversiteit Baarn een lezing over de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo. De lezing die begint om 19.30 uur en twee uur duurt wordt gehouden in Theater de Speeldoos. 

De Mexicaanse Frida Kahlo (1907-1954) is zonder twijfel een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars ter wereld. Haar indrukwekkende kunstwerken, opvallende verschijning, roerige leven en bijzondere levensstijl doen Kahlo uitgroeien tot een wereldwijd icoon én cultfiguur.

WERELDPRIMEUR De tentoonstelling Viva la Frida! - Life and art van Frida Kahlo - te zien van 10 oktober 2021 tot en met 27 maart 2022 in het Drents Museum te Assen, kent een wereldprimeur. Voor het eerst komen twee majeure Frida Kahlo-collecties bij elkaar in één tentoonstelling: de topcollectie met schilderijen en tekeningen van Museo Dolores Olmedo, dat de grootste verzameling Kahlo-werken ter wereld in huis heeft, én de collectie biografische objecten van Museo Frida Kahlo (Casa Azul, het Blauwe Huis), beide uit Mexico-Stad. Met deze unieke combinatie vertelt het Drents Museum het complete Frida Kahlo-verhaal. Naast sleutelstukken zoals het bekende Zelfportret met aapje en De gebroken zuil (Museo Dolores Olmedo) toont het museum ook Kahlo’s persoonlijke bezittingen, onder meer haar kleding, beschilderde korsetten en sieraden.

De entreeprijs bedraagt € 18,50. Cursuscode: A21001

KRAUS Marion Kraus heeft haar opleiding gedaan aan academie Minerva in Groningen. In haar schilderwerk is zij niet eenkennig en maakt zij zowel portretten als stilleven en abstract werk. Het stilleven heeft haar voorkeur omdat je dan nooit afhankelijk bent van derden. Het stilleven is ook vaak de basis van haar abstracte werk. Ook in haar fotografie zie je de voorkeur van het stilleven, de liefde hiervoor komt door de prachtige 17 eeuwse stillevens die haar altijd weer inspireren. Geschiedenis en vooral kunstgeschiedenis is, zoals zij zelf zegt, haar tweede liefde. Deze heeft haar de afgelopen 9 jaar prachtig samengebracht met haar werk als museumdocent aan het Drents Museum in Assen.

Inschrijven voor deze lezing is mogelijk via www.volksuniversiteitbaarn.nl of telefonisch op maandag-, woensdag- en vrijdagmorgen van 09:00 tot 12:00 uur via tel. nr. 06 - 19 87 82 98.
Volksuniversiteit Baarn is gevestigd in Theater De Speeldoos, Rembrandtlaan 35 te Baarn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie