Ruimte voor kunst tegen leegstand: ‘We willen een duurzame oplossing’

17 jul, 12:37 Kunst Melissa Hofland
Hogeveen, Prins van Wijngaarden en Helbergen in depARTure.
Hogeveen, Prins van Wijngaarden en Helbergen in depARTure.

BAARN Het is de perfecte timing om Baarn nog beter op de kaart te zetten als het aan Inge Prins van Wijngaarden en Willemijn van Helbergen ligt. De leegstand in het centrum aanpakken door er kunst- en culturele initiatieven de ruimte te geven, vindt De Gouden Driehoek een goed idee. ,,De gemeente heeft ons gevraagd het te gaan verkennen.” 

De onderneemster in de publieke en culturele sector Van Helbergen en kunstenares Prins Van Wijngaarden (bekend van KunstAtelier DepARTure) wijzen op de duidelijke wens vanuit de Gouden Driehoek van het centrum, waarin vertegenwoordigers van gemeente, vastgoedeigenaren en centrumondernemers samenkomen ,,In hun visieschets ‘Op weg naar een levendig centrum’ uit 2019 pleitten zij al om het dorpscentrum te verlevendigen en leegstand tegen te gaan, en ook kunst en cultuur wordt daarin als mogelijke functie geopperd”, steekt Prins van Wijngaarden van wal.

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.