Het gebouw van Christelijk Belangen, rond 1928, aan de Leestraat hoek Parkstraat in Baarn.
Het gebouw van Christelijk Belangen, rond 1928, aan de Leestraat hoek Parkstraat in Baarn. Leen Bakker

Baarnsch Geheugen: Christelijke Belangen

11 oktober 2020 om 10:33 Historie

BAARN Hier ziet u het gebouw van Christelijk Belangen, rond 1928, aan de Leestraat hoek Parkstraat in Baarn. Dat gebouw lag vlakbij de Astroschool. Het gebouwtje werd gebouwd in 1928/1929. De kerkenraad van wijkgemeente 1 hield hier zijn vergaderingen en in het gebouw kwam ook de jeugd bij elkaar voor jeugdkerk, clubwerk, catechisatie, clubsoos enzovoort.

Via dhr Schaap uit Baarn kregen we heel lang geleden een tip dat er in het gebouw van het Christelijk Belangen vroeger ook een pijporgeltje te vinden was. Het heeft er van 1932 tot ongeveer 1968 gehangen.
Het was een heel oud orgeltje, aangekocht van de Gereformeerde Kerk in Naarden en rond 1968 verkocht aan de Grote of Barbarakerk in Culemborg, waar het, na verschillende restauraties, als tweede orgel (koororgel) dient. Wij zijn nog op zoek naar oude foto’s van het interieur van het Christelijk Belangen waarop het orgel te zien is. Mocht u over foto’s beschikken zouden we daar heel graag een scan van willen maken. Heeft u een foto van het orgel, mailt u dan even naar bakker.groenegraf@gmail.com. Alvast bedankt!

door Leen Bakker

Heeft u een foto van het orgel, mailt u dan even naar bakker.groenegraf@gmail.com
Leen Bakker
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie